2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

A bíróság 4 hónapra, szeptember 22-ig elrendelte a cseh állampolgár bűnügyi felügyeletét + videó

A bíróság 4 hónapra, szeptember 22-ig elrendelte a cseh állampolgár bűnügyi felügyeletét, miszerint Budapest területét nem hagyhatja el. A hajóskapitány a bírósággal szemben védőjével együtt fellebbezést jelentett be.

  • A bíróság 4 hónapra, szeptember 22-ig elrendelte a cseh állampolgár bűnügyi felügyeletét + videó

Arcát eltakarva érkezett a Budakörnyéki Járásbíróságra az a cseh kapitány, aki ellen a rendőrség eljárást indított a verőcei hajóbaleset ügyében. A főügyészség indítványt tett a szállodahajó kapitányának bűnügyi felügyeletére.

Nisóczi József Levente, szóvivő, Pest Vármegyei Főügyészség: "A hajóskapitány a megalapozott gyanú szerint a baleset miután bekövetkezett észlelte a hajóskapitány hogy összeütközött valamivel a hajója ezt követően azonban nem nyújtott segítséget a vízbe esett személyeknek csak mintegy egy perc elteltével az összeütközést bekövetkezését követően néztek körül a hajó körül, hogy látnak e valakit vagy valamit a vízben. Emiatt őt gyanúsítottként hallgatták ki halált okozó segítségnyújtást elmulasztásának bűntette miatt."

A Budapest Környéki Törvényszék helyt is adott az Ügyészség indítványának.

Kenese Attila szóvivő, Budapest Környéki Törvényszék: "A bíróság 4 hónapra szeptember 22-ig elrendelte cseh állampolgár bűnügyi felügyeletét miszerint Budapest területét nem hagyhatja el. A férfi a bírósággal szemben védőjével együtt fellebbezést jelentett be így az nem végleges, azonban végrehajtható."

A férfi szabadon távozhatott, de a bűnügyi felügyelet határait meg kell tartania.

Múlt szombaton nyolc fiatal egy dunaparti fesztivál után indult hazafelé motorcsónakkal, út közben azonban összeütköztek egy 110 méter hosszú szállodahajóval.

A szállodahajó nem állt meg, tovább haladt a Dunán, a motorcsónak az ütközés után azonnal elsüllyedt, a fedélzetén utazó nyolc emberrel együtt. Bár egyikük, egy olasz férfi súlyos sérülésekkel ugyan, de kiúszott a partra, a hét másik fiatalnak nyoma veszett. Kettejüket nem sokkal a baleset után holtan találták meg. Ötüket azonban még keresik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!