2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

A billegő szavazókat szeretnék magukhoz csábítani Bajnaiék

Az Együtt–PM is megkezdte az aláírásgyűjtést az EP-választáshoz. Azt azonban még nem tudják megmondani, hogy kiket indítanak. Az biztos, hogy Bajnai Gordon nem akar képviselő lenni Brüsszelben és Budapesten sem. Az eddig általa vezetett pártszövetség elkezdett szétesni, miután szerdán bejelentette lemondását az Együtt és a PM elnöksége is.

A billegő, bizonytalan szavazókat szeretné magához csábítani Bajnai Gordon és pártszövetsége az európai parlamenti választáson. A volt miniszterelnök Miskolcon már az EP-választáshoz gyűjtött támogató aláírásokat. A listaállításhoz húszezer szignó kell.

„A szépítés lehetősége itt van a kezünkben, erről is szól ez az európai kampány, arról, hogy csak azért is megmutatjuk, hogy van az országnak európai arca” – fogalmazott a volt miniszterelnök. Azt azonban még nem tudni, hogy kik lesznek az Együtt–PM Szövetség képviselőjelöltjei az európai parlamenti választáson. Bajnai Miskolcon is megerősítette, hogy ő nem kíván Brüsszelbe menni, és nem lesz parlamenti képviselő sem az új ciklusban, de azt továbbra sem árulta el, hogy kinek adja át mandátumát. „Arra készültem másfél évig, rendkívül sok áldozattal, erőfeszítéssel, személyes áldozattal is, hogy legyen kormányváltás Magyarországon. Ez nem sikerült, ebből le kell vonni a konzekvenciát, ezért hoztuk előre a tisztújítást. De ebből az is következik, hogy mivel én a kormányzásban éreztem jól magam, ebben a parlamenti szerepkörben olyan sok hozzáadott értékem nem lenne, az elmúlt másfél évben sem voltam a parlamentben, mégis tudtam azokat képviselni, akik bennünk bíztak” – szögezte le Bajnai Gordon.


A közös EP-listát úgy állítanák össze, hogy az Együtt és a PM is egy-egy befutóesélyes helyet kapjon. Jávor Benedek, aki az országgyűlési választáson nem indult, még bízik benne, hogy Brüsszelbe kijuthat. „A PM-nek ezen a listán mindenképpen befutóesélyes hely jár. Tehát a PM listavezetője, személy szerint én magam, a listán első, vagy második helyen kell, hogy szerepeljen” – vélekedett a PM társelnöke.

A nevekről majd közösen döntenek az Együtt és a PM elnökségének tagjai, akik a vasárnapi választási vereség miatt már bejelentették, hogy az EP-választás után testületileg lemondanak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!