2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Amerika magyar grófja 11:00

Belföld

A béke lenne az igazán jó üzlet a világgazdaság számára

Kecskés András közgazdász elemezte a helyzetet a Karc FM-en.

  • A béke lenne az igazán jó üzlet a világgazdaság számára

A gazdaság nem működik a globális kapcsolatok fenntartása nélkül – mondta a szakember. Ezért a nyugati világ leválasztása Oroszországról vagy Kínáról valójában csak a még nagyobb konfliktusoknak ágyazna meg. A szakértő szerint bár a nemzetközi kommunikáció a békét erkölcsi kategóriaként kezeli, emellett valójában egy gazdasági fogalom is. Azonban a béke gazdasági értéke elveszik ott, ahol szankciókban gondolkodnak, ez pedig az utolsó lépcsőfokot jelenti a háborús konfliktus kiszélesedése előtt. Ezért fontos, hogy legutóbb már a Mercedes vezérigazgatója is arra figyelmeztetett: Európa nem mondhat le a kínai piacról és nyersanyagokról.

A globális világgazdaság egy összekötött rendszer. Itt nem minden alapanyagot, nem minden technológiát tud minden ország, ezért volt hasznos, hogy ezeket összekötöttük. Egyes régiók másban jók, gazdasági szuperrégiók együttműködése az kohéziót is teremtett, vagyis egy kicsit húzta fel a rosszabbul álló térségeket, lehetőségeket adott, emberek százmillióinak a felzárkózásra, a becsatlakozásra, személyforgalom, áruforgalom, pénzforgalom nélkül elmúlnak az érdekek, amik a nemzetek közti békés megoldásokat szükségessé teszik – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!