2023. 03. 26. Vasárnap Emánuel napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

A baloldali polgármester fiának luxusberuházása borzolja a kedélyeket Vácon

A baloldali polgármester, Matkovich Ilona fiának luxusberuházása borzolja a kedélyeket Vácon - írta meg az Origo. Az építkezés ugyanis az ott élők tudta nélkül kezdődött meg, több tucat fát vágtak ki, és tönkretették a zöldterületeket. A lakók azt szeretnék, ha leállítanák a beruházást, ezzel kapcsolatban egy fórumot is szerveztek amire a polgármester is meghívták. Azonban mint kiderült: nem jártak szerencsével.

  • A baloldali polgármester fiának luxusberuházása borzolja a kedélyeket Vácon

Már most jól látható, hogy a saját lakásunkból nem tudunk rendesen kiállni, az itt dolgozó munkások autói parkolói elrombolják a zöldterületet, amit mi eddig karbantartottunk, eltakarják a játszótér kijáratát, ezáltal balesetveszélyes a gyerekek számára - panaszkodott az egyik lakó a váci Kőhíd utcai botrányos építkezés kapcsán. Tavaly nyár óta ugyanis egy hatalmas beruházás borzolja a kedélyeket.

A baloldali polgármester, Matkovich Ilona fiának, Pajor Dánielnek a luxusprojektje élhetetlenné tette a Kőhíd utca környékét - fogalmaztak stábunknak az ott élők.

A helyiek a kezdetektől fogva ellenezték a beruházást ugyanis az ő tájékoztatásuk nélkül kezdődtek meg a munkálatok és szerintük ha beköltöznek majd az új lakók, a környék infrastruktúrája nem fogja elbírni a megnövekedett terhelést, a pihenést jelentő zöldövezetek pedig megszűnnek.

Tavaly novemberben egy fórumot is szerveztek a lakók, amire meghívták a polgármestert valamint a sajtó munkatársait is.

A város első embere, Matkovich Ilona azonban mindent hárított és az állította: sosem egyeztetett a beruházásról fiával.

A fórumon résztvevő lakosok nem hittek a polgármesternek és úgy gondolják: Markovich Ilona elkésett az egyeztetéssel.

Polgármester asszony fordítva ül a lovon. Egy polgármesternek a város lakóit szolgálnia kellene, ezzel szemben ő azt hiszi, hogy ő itt a királynő, és ő itt uralkodik a város fölött. Volt Vácon egyébként egy ilyen beszélgetés, amikor egy váci polgárnak azt mondta, hogy ő itt a város első embere ebben a városban az van, amit ő akar. Úgy látszik, hogy a második a fia, a fiához köthető cég, és ide megépítheti ezt az ingatlant

- ezt pedig már Szabó Csaba, a Fidelitas helyi elnöke mondta a HírTV-nek.

A fórumon résztvevő lakók érdemi választ nem kaptak a polgármestertől, a lakópark-projektet azonban nem tervezik leállítani.

Célpont című műsorunk bővebben foglalkozik a témával, a vasárnapi adásban egy hosszabb anyagot is láthatnak a Vácon kialakult helyzetről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!