2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Belföld

A baloldali polgármester annyira védi az érdi pedofilt, hogy még a rendőrség vizsgálatát is megkérdőjelezte

Bár a helyi rendőrség a vizsgálata során megállapította, hogy május végén egy teljesen meztelen férfi, nemi szervét mutogatva obszcén kifejezéseket ordibált érdi óvodásoknak, Csőzik László polgármester legfrissebb posztjában arról írt, nem történt ilyen. Pedig a DK-közeli városvezető korábban még az Origónak is azt nyilatkozta, hogy az intézmény vezetője tájékoztatta az ügyről. Újabb fordulat történt a súlyos botrányban: Csőzik László valamiért még a rendőrség vizsgálatát is hajlandó megkérdőjelezni a vállalhatatlanul viselkedő férfi védelme érdekében.

  • A baloldali polgármester annyira védi az érdi pedofilt, hogy még a rendőrség vizsgálatát is megkérdőjelezte

"Az érdi óvodások előtt senki nem mutatkozott meztelenül, pláne nem mutogatta a nemi szervét" - írta ki közösségi oldalára Csőzik László, hozzátéve, hogy bár a szomszédban lévő férfi "egy alkalommal, három hónappal ezelőtt valóban átkiabált az óvónőknek, csúnya szavakat használva", "sem az óvoda dolgozói, sem szülők, sem más nem jelentett sem a rendőrségnek, sem senkinek pedofil incidenst."

A DK-közeli polgármester szerint azért nem, mert "az egyszeri kiabálós jelenetet nem tartották olyan súlyúnak, amit jelezni kellett volna bárkinek." Magyarán Csőzik szerint semmi érdemleges nem történt, csupán egy férfi egyszer hangoskodott egy kicsit a környékbeli óvodánál. Csakhogy ez élesen szembemegy

KORÁBBI, AZ ORIGÓNAK ADOTT NYILATKOZATÁVAL, ÉS A RENDŐRSÉG VIZSGÁLATÁNAK EREDMÉNYÉVEL. 

A lap elsőként számolt be róla, hogy súlyos pedofil botrány rázta meg a Pest megyei Érdet, miután május végén egy férfi teljesen meztelenül mutogatta a nemi szervét az érdi Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájának játszóterének környékén, és azt kiabálta a gyerekeknek, hogy azt vegyék a szájukba. Az óvónők a rendőrség helyett a helyi önkormányzatot értesítették, ahol aztán elakadt az ügy. Csakhogy a felháborodott szülők nem hagyták annyiban, és megkeresték az érdi Fideszt, aminek következtében Bács István képviselő feljelentést tett a hatóságoknál.  

A rendőrség első körben - kifejezetten furcsa indoklással - elutasította a beadványt, azonban azt megállapította, hogy a cselekmény idején a férfi valóban a kertjében tartózkodott, ahonnan a játszótéren tartózkodó gyerekek és óvodapedagógusok irányába nemi szervét mutogatva meztelenül kiabált, szitkozódott és trágárkodott. Még azt is bizonyítottnak látták, hogy miközben a kiskorúak játszottak, a középső ujjait felmutatta, és "prostituáltaknak" nevezte őket. 

Az elutasító határozatból kiderült az is, hogy a rendőrség Csőzik Lászlóhoz is eljutott a vizsgálat során. "A Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a férfit egy alkalommal elbeszélgetésre hívta magához Érd polgármestere június 4-én a fenti cselekménye vonatkozásában" - olvasható az Origo birtokába került dokumentumban, amiből az tűnik ki, hogy a rendőrség szerint a baloldali politikus tudott a pedofilbotrányról, és emiatt hívatta magához a meztelenkedő férfit. Mondani sem kell, hogy ez szöges ellentétben áll a mostani Facebook-posztjával: a jelek szerint

CSŐZIK ANNYIRA VÉDI A MEZTELENKEDŐ FÉRFIT, HOGY A RENDŐRSÉGI VIZSGÁLAT EREDMÉNYÉT IS HAJLANDÓ MEGKÉRDŐJELEZNI. 

Arról nem is beszélve, hogy a baloldali városvezető az Origónak elismerte, tudomása volt arról, hogy az óvónők szerint egy meztelenkedő pedofil zaklatta az óvodásokat. Állítása szerint a történtek után Vincze Beátával, az intézmény vezetőjével ketten fogadták az illetőt, és a beszélgetés során szóba került az ominózus májusi eset.

"Az óvodavezető a vita során jelezte, hogy a kollégái egy alkalommal látták őt, ahogyan az udvarában meztelenül jelent meg, s onnan kiabált át. A férfi ezt tagadta, majd azt mondta, hogy azt csinál a saját udvarában, amit akar. Én határozottan felszólítottam őt arra, hogy tartózkodjon bármilyen jogsértő cselekménytől, főként, ha egy óvoda közelében van. Az óvodavezető pedig jelezte, utánajár az ügynek" - emelte ki lapunknak. Ezek után különösen furcsa, hogy friss bejegyzésében azt írta, senki sem meztelenkedett, senki nem mutogatta a nemi szervét az érdi óvodások előtt. 

Egyelőre még nem lehet tudni, mi lesz az ügy kimenetele, az ugyanakkor biztos, hogy a baloldal ezúttal is a hallgatás taktikáját választotta. A napokban megkérdezték a Jobbikot, a Demokratikus Koalíciót, a Párbeszédet, az LMP-t, a Momentumot és az MSZP-t a botrányról, azonban választ egyik párttól sem kaptak.

Fotó: Facebook/Csőzik László

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!