2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A baloldali pártok szerint nácik tüntettek Törökszentmiklóson

Erőszakmentesen és a törvények betartása mellett zajlott a cigánybűnözés elleni demonstráció tegnap este Törökszentmiklóson - ezt mondta a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. A baloldali ellenzéki pártok szerint ez nácik demonstrációja volt és Toroczkai Lászlóéknak egyetlen célja a politikai haszonszerzés.

  • A baloldali pártok szerint nácik tüntettek Törökszentmiklóson

Hatalmas volt a rendőri készültség kedden este Törökszentmiklóson, amikor a Mi Hazánk Mozgalom egyenruhás szervezete, a Nemzeti Légió tagjai a betyársereggel közösen tartottak erődemonstrációt. Az akciót azért szervezték, mert korábban a településen egy vélhetően kábítószer hatása alatt lévő férfi minden ok nélkül megvert két másikat. A demonstrációval egy időben több ellentüntetést is tartottak a városban. A megjelent politikusok közül több is náciknak nevezte a Mi Hazánk aktivistáit.

A párt elnöke szerint semmilyen törvénysértést nem követtek el azzal, hogy békésen demonstráltak. Toroczkai László hozzátette: a tüntetésükön résztvevők legalább 5-ször annyian voltak, mint akik a 4 ellentüntetésen összesen megjelentek.

Bár Toroczkai László szerint korábbi pártja a Jobbik elárulta a nemzeti oldalt, a néppártosodáson átesett párt szóvivője nem kíván reagálni egykori alelnökük kijelentéseire. Szilágyi György szerint, a Mi Hazánk politikai hasznot remél a történtekből.

Egészen elképesztő, hogy félkatonai szervezetben masírozhatnak a nácik - így reagált a DK EP képviselője a keddi demonstrációra. Molnár Csaba elmondta két képviselőjük személyesen is elment a helyszínre, hogy megfigyeljék az eseményt.

A honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke a nemzeti légió zászlóavatásának felvetése kapcsán elmondta, hogy erőszakszervezet Magyarországon csak és kizárólag a parlament felügyelete alatt működhet. Kósa Lajos hangsúlyozta: a magyar kormány nem fogja eltűrni, hogy bármelyik párt politikai hasznot húzzon a hasonló esetekből.

Kósa Lajos emlékeztetett: a törökszentmiklósi verekedőt, aki miatt demonstrált a Mi Hazánk, az esetet után azonnal elfogta a rendőrség.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!