2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

A baloldal nem óvja meg a bajai eredményt

Nem óvja meg a bajai megismételt időközi választás eredményét a baloldal. Az MSZP, az Együtt-PM és a DK most is azt állítja, hogy a Fidesz csalt a szavazáson, de nem fordulnak bírósághoz. A voksoláson ismét a kormánypártok jelöltje nyert.

Két hete szinte ugyanannyi szavazattal győzte le ellenfelét a Fidesz jelöltje a 32-es szavazókörben. A megismételt választáson most többen voksoltak, Kovács Csabára 138-an, a baloldali közös jelöltjére 69-en. „Nagyon kimerítette mint a várost, mint engem, a családomat, mindenkit. Remélem, hogy békesség költözik a városba” – mondta Kovács Csaba.

Az öt választókör összesített eredménye alapján Kovács Csaba 508, az ellenzék jelöltje, Teket Melinda 446 szavazatot kapott. „Ez most nem a mi győzelmünkkel zárult, de úgy gondolom, hogy mindent megtettünk azért, hogy a tisztességes kereteken belül végigcsináljuk ezt a kampányt” – összegzett Teket Melinda.

Baja polgármestere nem így gondolja. „Nem tudom, hogy miért volt ilyen fontos az ő számukra a választás. Valóban mindent, szó szerint mindent bevetettek ezen a választáson” – nyilatkozta Zsigó Róbert.

Választási gulyás és kampánycsendsértő molinó is volt a szavazás alatt, az Összefogás Párt tüntetett. A baloldali pártok szerint azonban nem ez volt az egyetlen jogsértés. „A Fidesz újra csalt Baján, ugyanakkor az ellenzéki pártok nem kezdeményezik a választás megsemmisítését” – jelentette ki Karácsony Gergely, a PM politikusa, hozzátéve: több beadvánnyal ismét a választási bizottsághoz fordultak. „Nem tudunk beletörődni a törvénytelenségbe, állampolgárként kutya kötelességünk, hogy felhívjuk a figyelmet a választási visszaélésekre. A következő napokban ezért újabb beadványokat fogunk beadni a választási bizottságnak, és nem hagyjuk, hogy ez az ügy elsikkadjon” – jelentette ki.

Bár az ellenzéki pártok választási őrséggel voltak jelen a szavazókörben, az MSZP-s Harangozó Tamás sajtóhírekre hivatkozva büntetőeljárást is indítana. Szerinte az Index beszámolója alapján ki kellene vizsgálni, hogy volt-e tűzifaosztás. Ezt a szavazás napján több helybeli is cáfolta. „Ami a szavazás napján történő tűzifaosztásról szól, az már sokkal súlyosabb, mint a választás eredményének befolyásolása és a szavazási eredmény érdekében tett lépés. Ez ha bebizonyosodik, hogy valamelyik párt érdekében történt, az bűncselekmény” – fogalmazott a szocialista politikus.

A megismételt választáson az LMP jelöltje egyetlen szavazatot sem kapott. A harmadik helyen a Jobbik végzett, jelöltjük 7 százalékot szerzett, a radikális párt elnöke elfogadhatónak tartja az eredményt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!