2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A baloldal nem készül köpködésre

Országos jelentőséget tulajdonít az újpalotai időközi polgármester-választásnak a baloldal, bár azt ígérik, a kampányban főként helyi ügyekkel foglalkoznak majd. A kormánypártok jelöltje is erre készül, ugyanakkor a migráció is téma lesz. A Jobbik még nem döntötte el, saját jelölttel indul-e vagy a baloldal által preferált alpolgármestert támogatja majd.

  • A baloldal nem készül köpködésre

Piros-kék lufikkal és több standdal indult a baloldal kampánya Budapest XV. kerületében. Szeptemberben polgármestert választanak, az eddigi kerületvezető, a DK-s Hajdu László ugyanis tavasszal megnyerte a körzetet és országgyűlési képviselő lett.

„Szeretnénk ezt a kerületet megőrizni a baloldalnak” 

– mondja a jelenlegi alpolgármester, Németh Angéla, aki mögé a DK mellett az MSZP, a Párbeszéd, a Liberálisok és a Szolidaritás mozgalom is felsorakozott.

„Nehéz időszak előtt állunk. Én azt kérem, hogy mindenki a legjobb belátása szerint kampányoljon. A mi kampányunk az nem arról szól, hogy egymást köpködjük, hanem arról szól, hogy pozitív üzeneteket sugározzunk a választók felé. De azt megígérhetem önöknek, hogyha támadnak minket, akkor nem maradunk csöndben, hanem erre reagálni fogunk” – emelte ki a baloldal által támogatott polgármesterjelölt.

Németh Angéla azt mondja, elsősorban helyi ügyekkel, például a közbiztonság és a környezetvédelem ügyével foglalkozik majd a kampányban, de szerinte a választásnak országos politikai üzenete is lesz, hiszen az ellenzéki szavazók egy baloldali győzelem esetén reményt kaphatnak a jövő évi önkormányzati és EP-választásra.

A Fidesz–KDNP László Tamást indítja. Ő áprilisban egyéniben vereséget szenvedett ebben a körzetben. „Érintőlegesen foglalkozunk majd a migrációval is. Itt a kerületben nagyon súlyos probléma a hajléktalanság, ez rokona ennek a témának. Én azt gondolom, hogy a hajléktalanság ügyében azzal, hogy az alaptörvénybe bekerült, hogy életvitelszerűen nem lehet a közterületen lakni, ez megteremti az esélyét annak, hogy humánusan és ugyanakkor határozottan a hajléktalanproblémákat megoldjuk” – nyilatkozta László Tamás.

„A héten lesz elnökségi ülés és ott fog döntés születni erről”

– ezt mondta a Jobbik képviselője arra a kérdésünkre, hogy indítanak-e jelöltet a XV. kerületben. A Jobbik az áprilisi parlamenti választás óta egyetlen időközin sem indított jelöltet. Azt mondják, a 660 millió forintos számvevőszéki bírság miatt nem lenne pénzük kampányolni, ráadásul készülniük kell a jövő évi uniós parlamenti választásokra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!