2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Moziklip 13:00

Belföld

A baloldal ismert ügyvédjéhez vezethetnek a több száz milliós bűnügy szálai

Szintet lépett a Karácsony Gergely nevével fémjelzett 99 Mozgalom félmilliárd forintos tisztázatlan eredetű támogatása ügyében indult nyomozás. A hírek szerint az adóhatóság munkatársai a büntetőügy keretében házkutatást tartottak Tordai Csaba belvárosi ügyvédi irodájában, ahol bizonyítékokat foglaltak le.

  • A baloldal ismert ügyvédjéhez vezethetnek a több száz milliós bűnügy szálai

A Nemzeti Adó – és Vámhivatal (NAV) a Magyar Nemzetnek adott válaszából arra lehet következtetni, hogy az adóhivatal nyomozói Tordai Csaba ügyvédi irodájában tartottak házkutatást. Tordairól köztudott, hogy Karácsony Gergely főpolgármester egyik legfőbb bizalmasa, jogi főtanácsadója, illetve, hogy kiváló kapcsolatot ápol Bajnai Gordon volt kormányfővel.

A NAV-ot a Magyar Nemzet azért kereste meg, mert az interneten terjedni kezdett egy hír, miszerint a pénzügyi nyomozók csütörtök este megszállták Karácsony Gergely jogi főtanácsadójának és bizalmasának irodáját. Egy szemtanú konkrétan azt írta, hogy a Vécsey utca 4. számnál jelentek meg a hatóság emberei, egy ügyvédi irodánál. Az interneten elérhető címkeresők szerint erre a címre Tordai Csaba ügyvédi irodája van bejegyezve.

Az adóhatóság azt írta, hogy

„a NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában”.

Ebből pedig nem következhet más, mint hogy a 99 Mozgalom homályos finanszírozásával kapcsolatban történhetett a házkutatás Tordainál.

Ismert, a tisztázatlan forrásból származó több, mint félmilliárd forintnyi támogatás ügyében hamis magánokirat felhasználása, pénzmosás és költségvetési csalás gyanúja miatt van folyamatban büntetőeljárás.

 A történtek kapcsán számos, sokszor ellentmondásos nyilatkozat hangzott el. Egyre erősebb azonban a gyanú, hogy mikroadományokról szó sem lehetett. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!