2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

A baloldal akadályozni próbálja a zuglói iskolaudvarok felújítását + videó

Megakadályozza zuglói általános iskolák udvarainak felújítását a balliberális kerületvezetés. Erről a Fidesz XIV. kerületi képviselője beszélt a HírTV-nek. Borbély Ádám elmondta: először egy 3 és fél milliárdos ajánlatra mondtak nemet.

  • A baloldal akadályozni próbálja a zuglói iskolaudvarok felújítását + videó

3,5 milliárdos forrás – ez biztosítaná a zuglói általános iskolák udvarainak a megújulását. Azonban a legutóbbi testületi ülésen a kerületvezetés nem fogadta el a Bayer Construct Zrt. 3,5 milliárdos ajánlatát – írta ki nemrég közösségi oldalára a Fideszes önkormányzati képviselője.

Borbély Ádám a történtek után felkereste a cég vezérigazgatóját, akivel végül 11 iskolaudvar felújításáról meg is egyeztek. A tervek szerint a nyár elejére akár már hat iskolaudvart fel is újítanának.

A Fideszes politikus elmondta: Horváth Csaba nemrég levelet írt a tankerület és az érintett intézmények vezetőinek. Ebben még azt közölte: támogatja az elképzelést, de csak akkor, ha nyáron végzik a kivitelezést. Borbély Ádám hozzátette: Most mégis bűncselekményt emleget.

Horváth Csaba polgármester, Zugló, MSZP: "Ez az önkormányzat felé fennálló szerződéses kötelezettségből származik. Tehát az önkormányzat nem jutott még hozzá. Igaz, nem kötöttük meg a megállapodást, tehát ebben van még nálunk hiba. Na de attól még, hogy nem kötötted meg a megállapodást, de van egy jogszerű szerződésed, ami alapján követelhetsz több milliárd forintot. Annak a kontójára elég extrém, hogy valaki más elkezd költeni."

Borbély Ádám fideszes képviselő hangsúlyozta: ez nem az önkormányzat pénze, hanem ez a Bosnyák-téri beruházó vállalása.

Borbély Ádám, a Fidesz Budapest, XIV. kerületi szervezetének önkormányzati képviselője:

"Abszurd ez az állítás. Azt lehet látni, hogy a polgármester végső elkeseredésében hetet-havat összehord, hiszen ezt a 3,5 milliárdos egyességet neki kellett volna tető alá hozni, neki kellett volna a saját testületével elfogadtatni ezt a felajánlást. És abszurd, hogy miközben egyébként meg sem fogalmaztak ilyen közcélokat, és nekünk sikerült elérni listás-képviselőként, helyben ellenzékből ezt a támogatást. Gyakorlatilag a segítség helyett csak támadja, akadályozza és fékezi. Nem támogatja azt, hogy az iskolaudvarok megújuljanak időben."

Borbély Ádám hozzátette: a polgármester azért akadályozza az iskolaudvarok felújítását, hogy azok június 9-éig, az önkormányzati választásig ne valósulhassanak meg. A Fideszes politikus rámutatott: azok fenyegetnek, akik az elmúlt ciklusban egyetlen óvodához, bölcsődéhez vagy szociális intézményhez sem nyúltak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!