2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

A baloldal a migránsokhoz csoportosítaná a gyermeket nevelő családok támogatásait

A szocialisták és Gyurcsány Ferenc pártja továbbra is szilárdan bevándorláspártiak, ha tehetnék a migránsokhoz csoportosítanák a gyermekes családoknak juttatott adókedvezményeket és támogatásokat - mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton Budapesten.

  • A baloldal a migránsokhoz csoportosítaná a gyermeket nevelő családok támogatásait

A kormánypárti politikus kifejtette, a szocialista-liberális kormányok és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként elvettek a gyermekektől és az őket nevelő családoktól. Amikor kormányra jutottak első dolguk volt megszüntetni a gyermekek után járó adókedvezményt, majd kivezették az otthonteremtési támogatásokat és rengeteg óvodát, bölcsődét, sőt kistelepüléseken iskolákat zártak be.

Selmeczi Gabriella szerint a baloldal 2010 után ellenzékből is mindent megtett, hogy ne kerüljön több pénz a gyermeket nevelő családokhoz, miközben az Orbán-kormánynak még akkor is a családok voltak a legfontosabbak, amikor kilenc éve a "szakadék szélén táncolt az ország".

A Fidesz akkor ezért, vagyis a családok, nagyszülők érdekében szavazta meg elsők között a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásának lehetőségét, valamint az új otthonteremtési támogatásokat, ezeket a javaslatokat azonban az ellenzék nem támogatta - mondta a kormánypárti politikus.

Kiemelte, a szocialisták és Gyurcsány Ferenc pártja nem is titkolják, hogy a migránsoknak adnának több pénzt, ezt mutatja az is, hogy az Európai Parlamentben is abba a szocialista frakcióba ülnek be, amely nyíltan támogatja a bevándorlást.

Selmeczi Gabriella üdvözölte, hogy a kormány a jövő évi költségvetés tervezetében még több forrást biztosít a gyermekekre és a gyermeket nevelő családokra. Fontosnak nevezte, hogy ezeket a támogatásokat az ellenzék is támogassa a parlamenti vitában, továbbá a nagyszülői gyed bevezetését se ellenezzék. A gyermekek számának emelkedése ugyanis nem csak a pénzen múlik, hanem azon is, hogy a politikusok, a közvélemény elismerje a gyermekvállalást és például a nagyszülőknek is lehetőséget biztosítson részt venni abban - fejtette ki.

A Fidesz képviselője aláhúzta, az Európai Unióban Magyarország fordítja a legtöbb pénzt a gyermekekre és az őket nevelő családok támogatására: a kormány a 2010-es források több mint kétszeresét, 2.000 milliárd forintot meghaladó összeget szán erre a célra.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!