2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

A Balatonra költözik az AirRace

Hír TV

2019. március 1., péntek 21:06, frissítve: péntek 22:45

Zamárdiban rendezik meg a Red Bull Air Race magyarországi futamát július 12-14. között. Miután Budapest visszamondta a rendezést, több Balaton-parti település is jelentkezett, a szervezők közülük Zamárdit választották.

Már a leendő helyszínt járták be a péntek délutáni sajtótájékoztató résztvevői a Balaton partján. Gyulai Zsolt a Hungaroring Sport Zrt, vezérigazgatója szerint a sok jelentkező közül nemcsak a látvány miatt esett a választás a déli parti településre, a szervezők számos szempontot figyelembe vettek.

Közel van Budapesthez egyrészt, másrészt a Balaton Sound-dal nagyon szorosan együttműködve a logisztikával sokat tudunk spórolni és a két rendezvényt egymásra tudjuk fűzni,azt gondoljuk, hogy ez egy nagyon jó program lesz itt a Balaton déli partján. Repterek közelsége, autópálya közelsége, minden olyan dolog, ami a Balatonon egy nagyon nagy pozitívum, az itt rendelkezésre áll– mondta Gyulai Zsolt, a Hungaroring Zrt. vezértigazgatója. 

Az még egyelőre nem eldöntött, hogy melyik közeli reptér lesz majd a kiszolgálója a versenynek, de Gyulai Zsolt szerint egy-két héten belül ebben is végleges döntés születik majd.