2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

A Bajcsy-kórházra hárítaná a felelősséget a főpolgármester

2020. május 22., péntek 17:18

Az egyik dolgozótól kaphatták el a koronavírust a Pesti úti idősek otthonának lakói - erről ír a Ripost. A lapnak ápolók beszéltek arról, hogy az egyiküknek betegen is dolgoznia kellett, mert kevesen vannak. Közben a Bajcsy-kórház főigazgatója szerint a fenntartóé a felelősség a Pesti úti idősotthonban történtek miatt.

Lázasan, köhögve is be kellett járni dolgozni a Pesti úti Idősek Otthonába

- erről beszélt az egyik ott dolgozó a Ripostnak. A lapnak a többi ápoló is azt állította: egyik munkatársuk betegen is dolgozott, mert kevesen vannak. Így feltételezhetően ő fertőzhette meg koronavírussal az időseket.

Korábban egy hozzátartozó arról beszélt: hónapokig nem találkoztak orvossal az intézményben.

A főpolgármester továbbra is másokra hárítja a felelősséget a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban. A 444-nek azt mondta, minden jogszabályt betartottak.

Pár nappal korábban a szocialista Bangóné Borbély Ildikó is azt állította: az idősotthonban azért jelent meg a vírus, mert a kórházból fertőzötten engedték vissza a lakókat.

Cáfol a kórházigazgató

A kórház főigazgatója a Hír TV-nek cáfolta, hogy tőlük került be a fertőzés a Pesti úti intézménybe. Bodnár Attila azt mondta, a fenntartó fővárosé a felelősség.

Bodnár Attila hozzátette:

Karácsony Gergely főpolgármester és a baloldal a kórházra, és ezzel együtt a kormányra hárítaná a felelősséget, ezt azonban a tények nem támasztják alá. Ismertette: takarékosság miatt kevesebb ápolót foglalkoztattak, ez pedig hatással lehetett a gondozottak ellátására is.

Az idősotthon igazgatója csütörtökön kérte nyugdíjazását. A Pesti úti otthonban a legfrissebb adatok szerint 45-en hunytak el a koronavírus járvány miatt.

 

 

HírTV