2023. 09. 29. Péntek Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

A 102 éves Emma néni egy csoda

Sakkoznak, beszélgetnek, így töltik a karácsonyt a Hír TV által felkeresett idősek otthonában. Sokakat az ünnepek idejére hazaviszi a család, akik maradnak azoknál az intézmény próbál karácsonyi hangulatot teremteni.

  • A 102 éves Emma néni egy csoda

Ünnepi ebéd, beszélgetés. Így telik a karácsony az egyik budapesti idősek otthonában. „Én halászlevet és ugye rántott halat kértem, mert hát amúgy is kedvencem és hogyha lehet, jelölöm” – mondta az ünnepi menüről az egyik lakó.

Puszit dob a kamerába, sakkozik a barátaival. Az otthon családias hangulatáról a rangidős, 102 éves Emma néni mesélt. A szobatársa nem tud mozogni, sokat segít neki. „Eszükbe se jut, hogy én tudok rajtuk segíteni, tudod. Hál Istennek az egy csodálatos érzés az életbe, ha így tudok valakin csak apróságot is. Minden egyes mozdulat egy csodálat. Hidd el! És az visszajön! Csodálatosan! Minden amit tesz érdek nélkül” – így Brassai Józsefné, azaz Emma néni.

Az otthonban külön kápolna van, itt tartották az ünnepi misét. A fekvő betegek osztályát is feldíszítették. Sokakat haza is visznek ilyenkor, hogy családban töltsék a karácsonyt.

„De azért akik itt maradnak, azok mindig jó hangulatban, egy kicsit beszélgetve, egy kicsit borozgatva, egy kis teasüteményt fogyasztva elütik ezeket a csendesebb délutáni órákat” – mondta Vágvölgyi Gabriella, a Napfény Otthon főnővér-helyettese.

A hivatalos karácsonyi ünnepségeket még 25-e előtt megtartották.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Hogy lettek az egykor gyűlölt hitelminősítők a magyar kormány barátai?

Nagyot fordult a világ a nemzetközi hitelminősítő intézetek és a kormány körül mostanság. Akik végigkövették a 2010-es évek gazdaságpolitikai momentumait, talán még emlékezhetnek, a 2011–12-es euróválság és finanszírozási nehézségek idején a hárombetűs intézmény, az IMF után csak a Moody’s, a Fitch Ratings vagy a Standard and Poor’s neve csengett keserűbben a kormányzati kommunikációban, miután azok sorra minősítették le a magyar szuverén adósosztályzatot, egészen a bóvli kategóriába visszavágva. Mindez már a múlt, ezúttal nincs bóvli, helyette csupa-csupa pozitív kilátás. Elemző magyarázza el az okokat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Az amerikai polip magyarországi csápjai

Hosszú évek óta építkeznek Magyarországon olyan politikai aktorok, akik szoros kapcsolatban állnak a globális baloldali hálózattal, illetve az Egyesült Államok egyes érdekcsoportjaival.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!