2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

900 ezer forintos bírságra ítélték Varju Lászlót

Felháborítónak tartja és fellebbez a bírósági ítélet ellen Varju László - erről beszélt az ATV-ben a DK-s képviselő. A párt alelnökét garázdaság és a választás rendje elleni bűntettben mondta ki bűnösnek és összesen 900 ezer forintos bírságra ítélte a Fővárosi Törvényszék. Az indoklás szerint a törvény nem ad lehetőséget arra, hogy a képviselők az élő adást megzavarják és beolvassák petíciójukat, ahogyan azt 2018 decemberében próbálták megtenni.

  • 900 ezer forintos bírságra ítélték Varju Lászlót

Veled vagyunk Laci! - írja közösségi oldalán a DK elnöke. Gyurcsány Ferenc így állt ki Varju László mellett, akit szerinte ártatlanul ítélt el a bíróság, mert véleménye szerint ő volt az áldozat, akit az MTVA biztonsági őrei bántalmaztak 2018-ban, amikor a politikus erőszakkal rontott be a köztelevízió épületébe.

A DK-s képviselő a köztelevízióban nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, majd a földre feküdt, ekkor az egyik őr lábát kihúzta, aki elesett, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Varju Lászlót végül garázdaság és a választás rendje elleni bűntettben bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék. A Mandiner információi szerint a képviselőt összesen 900 ezer forintos bírságra ítélte a bíróság, és csaknem 500 ezer forint perköltséget is meg kell fizetnie. Az indoklás szerint bár Varju László és politikustársai 2018 decemberében jogszerűen tartózkodtak az MTVA épületében, erőszakkal akartak bejutni egy stúdióba. A törvény azonban arra nem ad lehetőséget, hogy a képviselők az élő adást megzavarják és beolvassák petíciójukat.

Varju László ügye a DK árnyékkormányinfóján is szóba került. A párt európai parlamenti képviselője szintén úgy gondolta, hogy inkább az MTVA biztonsági őrei követtek el bűncselekményt.

Varju László az ATV-ben magyarázkodott. Azt mondta, hogy ő volt az eset elszenvedője, az ítéletet pedig felháborítónak tartja és fellebbez ellene. Egyúttal azt is sérelmezte, hogy egyáltalán bíróságra került az ügy.

Varju Lászlót a választás rendje elleni bűntettben is elítélte a bíróság. A DK alelnöke ugyanis kenőpénzzel és zsarolással is megpróbálta meggyőzni Horváth Imre egykori MSZP-s politikust, hogy Újpesten és Káposztásmegyeren lépjen vissza a javára a 2018-as országgyűlési választáson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma ünneplk a honvédelem napját + videó

Ma ünneplk a honvédelem napját + videó

Czermann János, Stratégiáért és Humánpolitikáért felelős államtitkár, Honvédelmi Minisztérium: "2016 óta a magyar honvédség fennállásának legnagyobb, példátlan mértékű és összetettségű haderő fejlesztése zajlik, ami nem csak a hadfelszerelésre, hanem a védelemiparra , az infrastruktúrára és humánerőforrásra is kiterjed."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!