2023. 06. 08. Csütörtök Medárd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

80 éve volt a doni katasztrófa

A Magyar Királyi Második Honvéd hadsereg alakulatai hősiesen harcoltak ugyan, az első támadást vissza is verték, de nem bírták feltartóztatni a többszörös túlerőben lévő szovjet hadsereget - mondta el a doni áttörés részleteit, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa a Napindítóban. Maruzs Roland a 80 évvel ezelőtti események, sokak által eddig ismeretlen aspektusait mutatta be.

  • 80 éve volt a doni katasztrófa

 

Hollik István: a doni katasztrófa arra emlékeztet, hogy nem sodródhatunk bele mások háborúiba

A 80 évvel ezelőtti doni katasztrófa arra emlékeztet bennünket, hogy mi, magyarok nem sodródhatunk bele mások háborúiba - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videóüzenetében.

Hollik István a Budapest VIII. kerületében található Tiszti hősi emlékműnél gyertyagyújtással tisztelgett Don-kanyarban 1943-ban hősi halált halt magyar honvédek emléke előtt.

A politikus üzenetében kiemelte, Magyarországnak van mit tanulnia az elmúlt évszázad szörnyű és kegyetlen háborúiból: a doni katasztrófa arra emlékeztet, hogy "mi, magyarok nem sodródhatunk bele mások háborúiba, hiszen a nagyhatalmak játszmáiban mi mindig csak a rövidebbet húzhatjuk".

Ezt a tanulságot a magyarok számára "földben és vérben mérik", hiszen Magyarország az I. világháború után elveszítette területének kétharmadát, a II. világháborúban pedig több százezer magyar halt meg - tette hozzá.

Hollik István azt mondta, ez az áldozat kötelez, mindent meg kell tenni, hogy Magyarország kimaradjon a szomszédban zajló háborúból, és minél hamarabb lezáruljon az orosz-ukrán háború.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - 80 éves Stefka István

Napindító - 80 éves Stefka István

Mintegy 50 éve újságíró, dolgozott a Magyar Televízió A Hét című műsorában is, műsorvezető, majd később főszerkesztő lett. Számtalan újságban írt és ír ma is. Ma 80 éves Stefka István.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!