2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

72 óra kompromisszum nélkül

Elkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül nevű önkéntes akció, a katolikus, a református és az evangélikus egyház szervezésében. A háromnapos program során csaknem 10 ezer fiatal vállal önkéntes munkát. A nyitóeseményen egy óbudai anyaotthonban szerveztek játékokat a fiatalok a bent lakó gyermekeknek.

  • 72 óra kompromisszum nélkül

Az óbudai Családok Átmeneti Otthonában majdnem kilencvenen élnek.

„Akik igénybe veszik az anyaotthoni elhelyezést, általában bántalmazott családok, és direkt nem csak anyát mondok, mert egy bántalmazás során a gyermek is áldozattá válik, ezt nyilván tudják. Valamint szociális válsághelyzetbe került kismamák, egyedülálló nők, akik akár a korábbi lakáshitelek bedőlése miatt vesztették el az otthonukat, akár soha nem volt olyan támogató családi, baráti, rokoni kapcsolatrendszerük, ami erőt és lehetőséget adott volna a számukra, hogy önálló módon megteremtsék a maguk lakhatását” – magyarázta Déri-Popper Andrea, a Jó Pásztor Anyaotthon intézményvezetője.

A gyerekekkel most önkéntesek foglalkoztak, akik a 11. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióban vesznek részt. A szervező az evangélikus, a református és a katolikus egyház.

„Nem is kell itt feltétlenül akciókra gondolni. Ez egy akció, ami értelemszerűen most 72 órán keresztül sokakat meg fog mozgatni. De az életünk mindennapjaiban annyi lehetőségünk nyílik, hogy segítsünk másoknak. Lehet, hogy csak egy kollégának, vagy utazás közben, valakinek a felszállásban, amit nem biztos, hogy mindig megtapasztalunk sem a magunk irányában, sem mi nem adjuk mások felé” – hívta fel a figyelmet Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

Az akcióban csaknem 10 ezer önkéntes vesz részt országszerte, kimondottan fiatalok jelentkezését várják.

„Azt gondolom, hogy mai atomizált korban sokkal egyszerűbb egy teljesen személytelen segítség. Elküldök egy összeget valahova, mint amikor fizikai kontaktusba vagy szemkontaktusba kerülök azzal, aki segítségre szorul. És amikor az egyházaink ezt a mozgalmat Magyarországon is felkarolták, elindították, pontosan ez volt benne, hogy a fiatalok életében jelenjen meg az aktív segítés szükségessége” – emelte ki Lackner Pál evangélikus püspök.

A vállalkozó önkéntesek az októberi hétvégére olyan feladatokat kapnak, mint intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!