2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

700 forintban maximalizálnák az otthoni internetadót

Nem a fogyasztók fizetik majd az internetadót, a szolgáltatók a telekommunikációs adót sem hárították át az emberekre, ezt sem fogják – erről a Fidesz frakcióvezetője beszélt a Hír TV-nek.

Rogán Antal megerősítette: 700 forintban maximálnák az egyéni internetelőfizetők esetében az új közteher mértékét. Hozzátette, a kormány évi 20-25 milliárd forint adóbevételt vár az internetadóból, de a következő években százmilliárdos nagyságrendben költenek majd a széles sávú internet elterjedésére, amivel piacot teremtenek a szolgáltatóknak.

„2012-ben, amikor növekedett az áfa és bevezetésre került a távközlési adó, a hírközlésben nem volt nagyobb áremelkedés, mint az az évi infláció, tehát ez önmagáért beszél. […] Biztos vagyok benne, hogy egyébként a magánszemélyek nem fogják érzékelni, és ha érzékelik is, csak 700 forintnál kisebb mértékben. Az üzleti célú előfizetések már más kérdés, de azoknál van lehetőség ennek költségként való leírására” – fogalmazott Rogán Antal.

Nem beszélhetünk extraprofitról

Árnyalja a helyzetet, ha felső korláttal vezetik be az internetadót – az egyik szakmai szövetség főtitkára szerint. Major Gábor Magyarország élőben című műsorunkban ugyanakkor hangsúlyozta: a szektor nem termel extraprofitot, így több kis- és közepes vállalkozás nehéz helyzetbe kerülhet.

„Ez az egész történet onnan indult, hogy ahol extraprofitot sejtünk, azokat adóztatjuk meg. Az internet tipikusan egy olyan terület, ahol folyamatos befektetéseket kell tenni, hiszen annyira gyorsan változik a technológia. Egyáltalán nem beszélhetünk extraprofitról. Még a klasszikus telefonálásnál is jobban elfogadható volt ez a fajta érv” – mondta az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének főtitkára.

Tekintse meg a Major Gáborral készült teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!