2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

60 milliárd forintnyi támogatás 17 fővárosi kórháznak

17 fővárosi kórház felújításáról döntött a kormány összesen 60 milliárd forint értékben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós elmondta, a támogatást az intézmények higiéniai felújítására lehet felhasználni, a koronavírus-járvány esetleges második hullámára készülve.

  • 60 milliárd forintnyi támogatás 17 fővárosi kórháznak

Ez az egyik kórterem a budapesti Szent Margit kórházban - most ennek az intézménynek a betegszobái, és vizesblokkjai is megújulhatnak: a kormány 17 fővárosi kórház higiéniai fejlesztésére biztosít forrást.

"Most egy kórház higiénés fejlesztés valósul meg az intézményben, ami lehetővé teszi azt, hogy a jelenleginél is biztonságosabb feltételrendszer mentén tudjuk a betegek számára biztosítani az intézményi szolgáltatásokat"

- mondta a Szent Margit Kórház főigazgatója, Szentes Tamás.

Az összesen 60 milliárd forintnyi támogatás során kiemelt figyelmet fordítanak többek között arra, hogy a kórházak maximális higiéniát biztosító burkolatokat és szanitereket kapjanak. Az emberi erőforrások minisztere elmondta, a kormány célja, hogy még biztonságosabbá tegyék a betegellátást, csökkentve a fertőzésveszélyt, és javítva a kórházi dolgozók munkakörülményeit.

"A COVID járvány további terjedésére való felkészülés jegyében a kormány 60 milliárd forintból az összes budapesti kórház felújítását határozta el, amely elsősorban saniter, higéniás jellegű. Ez érinti mindazokat a helyiségeket ahol a betegek előfordulhatnak, és érinti mindazokat a lehetőségeket, amelyek a COVID járvány kiküszöbölését szolgálják"

- fogalmazott az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós.

Az emberi erőforrások minisztere hozzátette: a következő napokban egyeztet az érintett kórházigazgatókkal a támogatás felhasználásáról, a fejlesztések megvalósítása pedig rövid időn belül elkezdődhet.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!