2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Elk*rtuk

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

'56 kapcsán a Budapest Honvéd futballistáinak szolidaritási demonstrációjáról is beszélt Szijjártó Péter

A múlt század kegyetlen brutalitással mutatta meg a magyaroknak, hogy milyen az élet egy blokkokra szaggatott világban - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán.

  • '56 kapcsán a Budapest Honvéd futballistáinak szolidaritási demonstrációjáról is beszélt Szijjártó Péter

"Maguk az emberek azonban mindenhol a világban a szabadságharcosok iránti szimpátiával, aggodalommal figyelték a budapesti eseményeket, s szorítottak egy emberként a szabadságharc sikeréért" - emlékeztetett, hozzáfűzve, hogy akárhol jártak ekkor magyarok a világban, szeretettel, féltéssel vették őket körbe.

Felidézte, hogy így alakultak szolidaritási demonstrációkká Nyugat-Európában a Bp. Honvéd labdarúgócsapatának 1956. novemberi mérkőzései is, ahol a játékosok a vörös csillagos klubcímer nélkül, a szabadságharc hősei előtt tisztelegve gyászszalaggal léptek pályára, Puskás Ferenc aggodalommal teli hazatelefonálásáról szóló képe pedig mára ikonikussá vált.

Tisztelet a szabadságharc hőseinek! - írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - A mecseki láthatatlanok + videó

Radar - A mecseki láthatatlanok + videó

Az 1956-os forradalom leverése után Pécs környékén néhány száz forradalmár felesküdött: akár életük árán is tovább harcolnak Magyarország szabadságáért.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!