2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

5,2 millió magyar szerint jelentős probléma a keresztényüldözés

A magyarok 65 százaléka, vagyis több, mint 5 millió állampolgár szerint jelentős probléma a keresztényüldözés és mindösszesen a megkérdezettek 22 százaléka (1,8 millió) nem tartja annak - derül ki a Nézőpont Intézetnek, a Miniszterelnökség megbízásából végzett, országosan reprezentatív, 2000 fő személyes megkérdezésével készült közvélemény-kutatásából.

  • 5,2 millió magyar szerint jelentős probléma a keresztényüldözés

A magyar kormány 2010 óta jelentős forrásokat mozgósított annak érdekében, hogy a szülőföldjükön vallásuk miatt üldözött keresztényeknek humanitárius segítséget nyújtson. A Hungary Helps program megítélése és az üldözött keresztények segítése olyan misszió, melyet a magyar társadalom sokra tart. A megkérdezettek 61 százaléka ugyanis egyetért a segítségnyújtással – ez 4,9 millió embert jelent – és mindösszesen 31 százalékuk mondta azt (2,5 millióan), hogy nem támogatja a humanitárius segítségnyújtást. Ez valószínűleg azzal függ össze, hogy a magyarok 65 százaléka, vagyis több, mint 5 millió állampolgár szerint jelentős probléma a keresztényüldözés és mindösszesen a megkérdezettek 22 százaléka (1,8 millióan) nem tartja annak.

A kabinet bajba jutottak számára segítséget nyújtó intézkedéseit nemzeti ügynek tartják ma a magyarok, ugyanis minden társadalmi csoportban azok vannak abszolút többségben, akik egyetértenek a vallási alapon ért támadásokkal szembeni kormányzati fellépéssel.

Tovább erősíti az ügy nemzeti jellegét, hogy pártpolitikai hovatartozástól független ez a vélekedés. Mind a kormánypárti szimpatizánsok 78, mind a kormánykritikus polgárok 66 százaléka egyetért ugyanis a Hungary Helps fő céljával, a helyben való segítségnyújtással. A nemzetek erkölcsi alapon befogadásra kötelező gondolatnak nincs érdemi támogatói köre Magyarországon (4 százalék), sőt, még az is népszerűbb gondolat (18 százalék) miszerint egyáltalán nem kellene segíteni ezeken az országokon az európai államoknak.

A segítségnyújtás irányát is egyformán látják a magyarok. A megkérdezettek 73 százaléka szerint a gondban élő embereknek az lenne a megoldás, ha oda vinnénk a segítséget, ahol a baj van. Ezzel szemben csupán 19 százalék gondolta úgy, hogy nem probléma, ha a rászoruló országok lakói közül sokan elhagyni kényszerülnek szülőföldjüket.

Nézőpont Intézet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!