2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

500 millió forinttal segít a korány a recski villámárvíz károsultjainak, a romák mégis elégedetlenek

Elégedetlenek a recski villámárvízben károsult romák. A kormányzat a katasztrófahelyzet után 500 millió forintot különített el a a központi költségvetésből, a helyiek viszont most tüntetést szerveztek, hogy a kormány gyorsítsa meg a segítségnyújtást. A helyiek közül volt olyan is, aki úgy szeretne részesedni a kormányzati segítségből, hogy nem sérült meg a háza.

  • 500 millió forinttal segít a korány a recski villámárvíz károsultjainak, a romák mégis elégedetlenek

Még mindig a júniusi katasztrofális mennyiségű csapadék következményeit nyögik a recski lakosok. A hevesi településen a kőbánya oldalából zúdult le a víztömeg az egy óra alatt leesett több mint 100 milliméter eső után a Hunyadi utcára. A saras árhullám helyenként másfél méter magasan hömpölygött, nem kímélve az épületeket.

Legtöbben a szomszédos bányát hibáztatják az árhullám miatt. A bányafelügyelet mint szakhatóság azonban szabályosnak minősítette a vállalat minden tevékenységét így felelősség sem terhelheti.

A rendkívüli időjárás következtében károsodott lakóingatlanok helyzetének a rendezésére 500 millió forintot különített el a központi költségvetésnek a terhére.

Egy recski nőnek ugyan nem sérült meg a háza, de ő is szeretne részesedni a félmilliárdos kormányzati segítségből.

Többen azonban lassúnak tartják a folyamatot, ezért volt olyan is aki tüntetést szervezett. A megmozduláson mindössze hatan vettek részt.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!