2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

40 év után bezár a salgótarjáni főiskola

A csökkenő hallgatói létszám miatt bezár a salgótarjáni főiskola. A Budapesti Gazdasági Főiskola kihelyezett tagozata negyven éven át működött Nógrád megyében.

Bezár a salgótarjáni főiskola. Nógrád megyében a Budapesti Gazdasági Főiskola kihelyezett tagozata 40 éven keresztül működött, de a csökkenő hallgatói létszám miatt már négy évvel ezelőtt be akarták zárni, mert évről évre csökkent a jelentkezők száma.


Három és fél évig a városi és a megyei önkormányzat saját költségén taníttatta a főként megyei hallgatókat, jövőre azonban nem indítanak több évfolyamot. „Nem szeretnénk felsőoktatás nélkül hagyni Salgótarjánt és ezáltal egész Nógrád megyét. Most a zalaegerszegi modellt tekintjük meg, éppen a jövő héten tárgyalunk a zalaegerszegiekkel és megpróbálunk önkormányzati segítséggel a miskolci egyetemmel, illetve egy alapítvánnyal közösen felsőfokú képzést kialakítani Salgótarjánban” – mondta a Hír TV-nek Székyné Sztrémi Melinda polgármester.

A városvezetés nem adja föl a megyei felsőoktatás ügyét és más megoldást találna a felsőoktatás kérdésére. Tárgyalnak a miskolci egyetemmel és az egri főiskolával is. A tervek szerint több egyetemmel együttműködve színesebb képzési kínálatot hirdetnének már az új tanévben felvételizőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Káosz a Budavári Önkormányzatnál

Káosz a Budavári Önkormányzatnál

A képviselő-testület döntéseinek végrehajtására szólította fel a helyi Fidesz V. Naszályi Mártát, az I. kerület párbeszédes polgármesterét. Böröcz László, a kormánypárt helyi elnöke 15 napos határidőt szabott erre, különben fegyelmi eljárást kezdeményez. A Napi Aktuálisban Böröcz Lászlóval beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Tovább folytatódik az erzsébetvárosi lift kálváriája

Az erzsébetvárosi polgármester ígérete ellenére még mindig nem használhatják a lakók az egyik Király utcai társasház liftjét. A személyfelvonó, amit az önkormányzat egyik cége felügyel, 2019-óta áll, hiába költöttek rá a lakók 40 millió forintot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!