2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde

Következik:

Híradó 12:30

Belföld

30 éves a Máltai Szeretetszolgálat

Ebből az alkalomból a szervezet megalakulásának legfontosabb eseményeit bemutató kiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban. A látogatók itt megismerhetik a keletnémet menekültek befogadásának és a zugligeti menekülttábor létrejöttének történetét is. Ehhez kapcsolódóan rászoruló gyermekek járhatták be a fővárost egy Trabant túrán.

  • 30 éves a Máltai Szeretetszolgálat

A Máltai Szeretetszolgálat születésnapját ünnepli. A szervezet 30 éves fennállásának alkalmából kiállítás is nyílt a Magyar Nemzeti Múzeumban, amely a keletnémet menekülők befogadásának és a zugligeti menekülttábor létrejöttének történetét mutatja be. A szeretetszolgálat alapító elnöke a három évtizeddel korábbi eseményeket felidézve elmondta: emberi életekről volt szó és azokat a szolgálat igenjei mentették meg.

Kozma Imre atya kiemelte: szeretni azt jelenti, hogy valaki akár az életét is adná egy másik emberért. Hozzátette: ebből következett, hogy a szeretetszolgálat ügye sikerre volt ítélve.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!