2022. 01. 19. Szerda Sára, Márió napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny

A megmérettetésben olyan fiatalokat várnak, akiknek van egy ötlete egy tetszőleges probléma tudományos szintű megoldására.Az innovációs és technológiai minisztérium államtitkára a megnyitón leszögezte: egy innovatív ötlet nem csak a technológia világát, hanem a társadalmat is képes átalakítani.

Országos középiskolai innovációs roadshow indul novemberben, amely során 10 helyszínen csaknem 100-100 előadást tekinthetnek meg a fiatalok. Ezt jelentette be a Startup Campus ügyvezetője az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny bejelentésekor. Kovács Zsolt leszögezte: A mai 14-18 éves korosztály élete során olyan kihívásokkal néz majd szembe, amelyhez segítséget nyújthat az innovatív és kreatív gondolkodás elsajátítása. Éppen ezt a témakört feszegetik majd a roadshow állomásain.

Az innováció az kifejezetten hangsúlyos minden olyan tekintetében, ami a tudományos eredményeket a gyakorlat irányába viszi el.

A tudás- és innováció-menedzsmentért felelős államtitkár a verseny megnyitóján azt hangsúlyozta: sokak számára az innováció egy nem kézzel fogható jelenség, azonban - mint fogalmazott - az olyan tárgyak, mint a toll, vagy a rubik-kocka még mindig közöttünk vannak, és meghódították a világot.

Hozzátette: ki kell emelni a sok új ötlet közül az oktatás innovációját, hiszen a szemléletmódok fejlődése segíti az egyéb innovatív ötletek kialakulását.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!