2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny

A megmérettetésben olyan fiatalokat várnak, akiknek van egy ötlete egy tetszőleges probléma tudományos szintű megoldására.Az innovációs és technológiai minisztérium államtitkára a megnyitón leszögezte: egy innovatív ötlet nem csak a technológia világát, hanem a társadalmat is képes átalakítani.

  • 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny

Országos középiskolai innovációs roadshow indul novemberben, amely során 10 helyszínen csaknem 100-100 előadást tekinthetnek meg a fiatalok. Ezt jelentette be a Startup Campus ügyvezetője az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny bejelentésekor. Kovács Zsolt leszögezte: A mai 14-18 éves korosztály élete során olyan kihívásokkal néz majd szembe, amelyhez segítséget nyújthat az innovatív és kreatív gondolkodás elsajátítása. Éppen ezt a témakört feszegetik majd a roadshow állomásain.

Az innováció az kifejezetten hangsúlyos minden olyan tekintetében, ami a tudományos eredményeket a gyakorlat irányába viszi el.

A tudás- és innováció-menedzsmentért felelős államtitkár a verseny megnyitóján azt hangsúlyozta: sokak számára az innováció egy nem kézzel fogható jelenség, azonban - mint fogalmazott - az olyan tárgyak, mint a toll, vagy a rubik-kocka még mindig közöttünk vannak, és meghódították a világot.

Hozzátette: ki kell emelni a sok új ötlet közül az oktatás innovációját, hiszen a szemléletmódok fejlődése segíti az egyéb innovatív ötletek kialakulását.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!