2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Nőtt az autósforgalom a budaörsi utakon

25-30 százalékkal nőtt a forgalom Budaörs útjain az M1-M7-es autópálya fővárosi bevezető szakaszának fizetőssé tétele óta – a település polgármesterének közleménye szerint ezt támasztják alá a januári forgalomszámlálások.

Wittinghoff Tamás a Hír Televíziónak azt mondta, tárgyalást kezdeményez a kormánnyal az útdíjrendszer módosítása érdekében. „Átlagosan 2-3 ezer egységjárművel nőtt a forgalom a belső utakon. Egy személygépkocsi az egy járműnek számít, de a busz és a teherautó az ennek megfelelően nagyobb számot jelent. És azért ilyen tág a határ – a 2-3 ezer –, mert van a budapesti belépőszakasz, aztán van egy Farkasréti út, aztán a Törökugratónál a kilépő, tehát több helyen mérjük. A város belső részén mindenesetre az látszik, hogy az átmenő forgalom is jelentősen nőtt, ez is kétezres nagyságrendű, a város belső részén pedig az összesből adódóan háromezer, van, ahol a háromezret is meghaladja” – mondta Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere.

Mennyiért és milyen módszerrel végezte a megbízott cég a budaörsi forgalomszámlálást, erre vár választ a település Fidesz-szervezete a polgármestertől. Közleményükben azt is kérik, Budaörs vezetése hozza nyilvánosságra azokat a korábbi felméréseket és vizsgálatokat is, amelyek az összehasonlítás alapját képezik. Hangsúlyozzák: a településen eddig is volt dugó, mivel a budaörsi úthálózat nem fejlődött az elmúlt években, pedig azzal lehetett volna hatásosan enyhíteni a gondokon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!