2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

2,4 milliárd újítják fel a kaposvári kórház szülészeti épületét

A kormány nemrég döntött több, az egészségügyi ellátórendszer működését javító beruházásról. Az egyik ilyen kiemelt vidéki projekt a Kaposvári „Kaposi Mór” Oktatókórház szülészeti épületének felújítása, melyre 2,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

  • 2,4 milliárd újítják fel a kaposvári kórház szülészeti épületét

A kórházat az elmúlt években csaknem 20 milliárd forintból újították fel, az egyetlen, ami a beruházásból kimaradt az a szülészeti tömb. A csaknem 100 éves helyi védettség alatt álló épület most teljesen megújul.

Az intézmény már korábban elkezdte a család és baba barát szülészet kialakítását több pályázati program keretében. Ennek talán legfontosabb, de mindenképpen leglátványosabb része lesz a szülészeti és nőgyógyászati tömbnek a felújítása. A rekonstrukció idejére szüneteltetni a tevékenységet nem szükséges. Az intézmény keretein belül tudjuk ellátni a feladatokat változatlanul

- mondta Papp Erzsébet, a Kaposvári „Kaposi Mór” Oktatókórház orvos-igazgatója.

A szülészet felújítása során alternatív szülőszobát, családi szobákat, új műtőket, korszerű újszülött és nőgyógyászati osztályt alakítanak ki. A kórházban, szintén központi költségvetési forrásból nemrég több mint fél milliárd forintos műszerfejlesztés történt.

2,4 milliárd forintról döntött a kormány és egy olyan családbarát szülészet valósul meg Kaposváron, ahol örömmel megy majd be az édesanya és az édesapa is, és örömmel hozzák majd ki mindannyiuk büszkeségét, megszületett gyermeküket

- fogalmazott Kaposvár polgármestere, Szita Károly. 

A beruházás kivitelezőjét közbeszerzési eljárásban választják ki. A nyertesnek 420 nap alatt kell elvégezni a munkát.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!