2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

2,4 milliárd újítják fel a kaposvári kórház szülészeti épületét

A kormány nemrég döntött több, az egészségügyi ellátórendszer működését javító beruházásról. Az egyik ilyen kiemelt vidéki projekt a Kaposvári „Kaposi Mór” Oktatókórház szülészeti épületének felújítása, melyre 2,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

  • 2,4 milliárd újítják fel a kaposvári kórház szülészeti épületét

A kórházat az elmúlt években csaknem 20 milliárd forintból újították fel, az egyetlen, ami a beruházásból kimaradt az a szülészeti tömb. A csaknem 100 éves helyi védettség alatt álló épület most teljesen megújul.

Az intézmény már korábban elkezdte a család és baba barát szülészet kialakítását több pályázati program keretében. Ennek talán legfontosabb, de mindenképpen leglátványosabb része lesz a szülészeti és nőgyógyászati tömbnek a felújítása. A rekonstrukció idejére szüneteltetni a tevékenységet nem szükséges. Az intézmény keretein belül tudjuk ellátni a feladatokat változatlanul

- mondta Papp Erzsébet, a Kaposvári „Kaposi Mór” Oktatókórház orvos-igazgatója.

A szülészet felújítása során alternatív szülőszobát, családi szobákat, új műtőket, korszerű újszülött és nőgyógyászati osztályt alakítanak ki. A kórházban, szintén központi költségvetési forrásból nemrég több mint fél milliárd forintos műszerfejlesztés történt.

2,4 milliárd forintról döntött a kormány és egy olyan családbarát szülészet valósul meg Kaposváron, ahol örömmel megy majd be az édesanya és az édesapa is, és örömmel hozzák majd ki mindannyiuk büszkeségét, megszületett gyermeküket

- fogalmazott Kaposvár polgármestere, Szita Károly. 

A beruházás kivitelezőjét közbeszerzési eljárásban választják ki. A nyertesnek 420 nap alatt kell elvégezni a munkát.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!