2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

2,4 milliárd újítják fel a kaposvári kórház szülészeti épületét

A kormány nemrég döntött több, az egészségügyi ellátórendszer működését javító beruházásról. Az egyik ilyen kiemelt vidéki projekt a Kaposvári „Kaposi Mór” Oktatókórház szülészeti épületének felújítása, melyre 2,4 milliárd forint áll rendelkezésre.

A kórházat az elmúlt években csaknem 20 milliárd forintból újították fel, az egyetlen, ami a beruházásból kimaradt az a szülészeti tömb. A csaknem 100 éves helyi védettség alatt álló épület most teljesen megújul.

Az intézmény már korábban elkezdte a család és baba barát szülészet kialakítását több pályázati program keretében. Ennek talán legfontosabb, de mindenképpen leglátványosabb része lesz a szülészeti és nőgyógyászati tömbnek a felújítása. A rekonstrukció idejére szüneteltetni a tevékenységet nem szükséges. Az intézmény keretein belül tudjuk ellátni a feladatokat változatlanul

- mondta Papp Erzsébet, a Kaposvári „Kaposi Mór” Oktatókórház orvos-igazgatója.

A szülészet felújítása során alternatív szülőszobát, családi szobákat, új műtőket, korszerű újszülött és nőgyógyászati osztályt alakítanak ki. A kórházban, szintén központi költségvetési forrásból nemrég több mint fél milliárd forintos műszerfejlesztés történt.

2,4 milliárd forintról döntött a kormány és egy olyan családbarát szülészet valósul meg Kaposváron, ahol örömmel megy majd be az édesanya és az édesapa is, és örömmel hozzák majd ki mindannyiuk büszkeségét, megszületett gyermeküket

- fogalmazott Kaposvár polgármestere, Szita Károly. 

A beruházás kivitelezőjét közbeszerzési eljárásban választják ki. A nyertesnek 420 nap alatt kell elvégezni a munkát.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Napozás és napvédelem

Ha nyár akkor napozás, ha napozás akkor pedig napvédelem. De mitől jó egy napvédőkrém, illetve milyen is a jó naptej? Egy bőrgyógyász segítségével jártunk utána ennek.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!