2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Példás tanulókat díjaztak

225 tanuló vehette át a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány ösztöndíját. Idén először középiskolások is kaptak támogatást, a több mint 200 diák összesen 28 millió forintnyi ösztöndíjban részesült.

  • Példás tanulókat díjaztak

2017 óta díjazzák tanulmányi eredményeik függvényében a Vál-völgyi fiatalokat.

„Én örülök, hogy itt lehetek és jól is érzem magam, mert több osztálytársam is megkapta, és kellemes a hangulat. A pénzt leginkább a továbbtanulásomra fogom költeni, illetve egyéb dolgokra, magamra, ezzel is könnyítem például a szüleim dolgát” – fogalmazott az egyik díjazott ifjú lány.

A pályázaton azok a környékbeli felső tagozatos diákok indulhattak, akiknek a tanulmányi átlaga meghaladta a 4,5-öt. Idén először középiskolások is nevezhettek, náluk a 4,2-es átlag a kitűzött cél.

„Én örülök, nagyon örülök, mert ez azt jelenti, hogy ez egy újabb sikeres, és nem csak számomra sikeres, félévet zártunk, hanem egy alapítvány által elismert sikeres félévet. Ezt az ösztöndíjat leginkább személyes karrierépítésre szeretném, mint ahogy édesapám is mondta, hangszerre szeretném költeni” – fogalmazott az egyik eredményes fiatalember.

Az alapítvány kurátora azt hangsúlyozta, hogy az alapítvány legfőbb célja, hogy tanulásra ösztönözze a fiatalokat. „Szeretnénk, hogyha ezt a támogatást olyan beszerezhető eszközökre fordítanátok, kedves növendékek, amik segítik a további tanulásotokat, az élethosszig tartó tanulást. Lehet ez laptop is, mit bánjuk mi, ezt döntsétek el ti. Az általános iskolás a szülővel konzultáljon…, legyen ez hangszer, ami a jobb agyféltekés tudást segíti elő. Szeretnénk másodsorban, hogyha olyan dolgokra fordítanátok, ami a további képzéseteket segíti elő” – emelte ki beszédében Mácsodi Ferenc.

Mácsodi Ferenc kitért arra, hogy nem csak a tanulás és a jutalom képezi részét az ösztöndíjnak, hanem az is, hogy a fiatalok ezáltal megtanulhatják, hogy hogyan lehet az ilyen lehetőségekre pályázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!