2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Példás tanulókat díjaztak

225 tanuló vehette át a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány ösztöndíját. Idén először középiskolások is kaptak támogatást, a több mint 200 diák összesen 28 millió forintnyi ösztöndíjban részesült.

  • Példás tanulókat díjaztak

2017 óta díjazzák tanulmányi eredményeik függvényében a Vál-völgyi fiatalokat.

„Én örülök, hogy itt lehetek és jól is érzem magam, mert több osztálytársam is megkapta, és kellemes a hangulat. A pénzt leginkább a továbbtanulásomra fogom költeni, illetve egyéb dolgokra, magamra, ezzel is könnyítem például a szüleim dolgát” – fogalmazott az egyik díjazott ifjú lány.

A pályázaton azok a környékbeli felső tagozatos diákok indulhattak, akiknek a tanulmányi átlaga meghaladta a 4,5-öt. Idén először középiskolások is nevezhettek, náluk a 4,2-es átlag a kitűzött cél.

„Én örülök, nagyon örülök, mert ez azt jelenti, hogy ez egy újabb sikeres, és nem csak számomra sikeres, félévet zártunk, hanem egy alapítvány által elismert sikeres félévet. Ezt az ösztöndíjat leginkább személyes karrierépítésre szeretném, mint ahogy édesapám is mondta, hangszerre szeretném költeni” – fogalmazott az egyik eredményes fiatalember.

Az alapítvány kurátora azt hangsúlyozta, hogy az alapítvány legfőbb célja, hogy tanulásra ösztönözze a fiatalokat. „Szeretnénk, hogyha ezt a támogatást olyan beszerezhető eszközökre fordítanátok, kedves növendékek, amik segítik a további tanulásotokat, az élethosszig tartó tanulást. Lehet ez laptop is, mit bánjuk mi, ezt döntsétek el ti. Az általános iskolás a szülővel konzultáljon…, legyen ez hangszer, ami a jobb agyféltekés tudást segíti elő. Szeretnénk másodsorban, hogyha olyan dolgokra fordítanátok, ami a további képzéseteket segíti elő” – emelte ki beszédében Mácsodi Ferenc.

Mácsodi Ferenc kitért arra, hogy nem csak a tanulás és a jutalom képezi részét az ösztöndíjnak, hanem az is, hogy a fiatalok ezáltal megtanulhatják, hogy hogyan lehet az ilyen lehetőségekre pályázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Máriára emlékezett Novák Katalin

Kopp Mária olyan ember volt, aki nem csak kérdéseket tett fel, hanem segített megoldásokat keresni - mondta Kopp Mária Emlékév záró eseményén a köztársasági elnök.
Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Korányi Dávid beismerte: szó sem volt mikroadományokról

Már Korányi Dávid szerint is tarthatatlan a baloldal, adományokról szóló hazugsága. A főpolgármester tanácsadója közleményben ismerte el, hogy nem csak mikroadományokból gyűlt össze a 3 milliárd forint, amit a választási kampány idején utaltak Magyarországra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!