2019. július 24.,
szerda, Kinga, Kincső napja

2020-ra elkészül az új komáromi Duna-híd

Hír TV

2019. május 28., kedd 18:12

2020 nyarán vehetik birtokba a Komáromnál épülő új Duna-hidat a közlekedők. Az átkelőnek jelentős szerepe lesz majd a Magyarország és Szlovákia közötti tranzitforgalomban. Az építkezést közös munkalátogatáson ellenőrizte Palkovics László, magyar innovációs és technológiai miniszter, valamint Érsek Árpád szlovák építésügyi és közlekedési tárcavezető. A találkozón egy új Ipoly-hídról is megállapodtak.

Egy hatalmas 50 tonnát bíró toronydaru és ez a híres Klark Ádám névre hallgató úszódaru dolgozik hónapok óta a híd építésén. Jelenleg a pilonok, vagyis az acélszerkezetek beemelése zajlik, ebbe fűzik majd bele a ferdekábeleket. Az épülő új komáromi Duna hidat a két ország miniszterei ellenőrizték.

Komáromnál jelenleg egy közúti és egy vasúti híd biztosítja a két ország közötti személy és teherforgalmat. Az új átkelőnek jelentős szerepe lesz a tranzitforgalomban.

A híd építése 2017-ben kezdődött el. Ha minden a tervek szerint halad 2020 tavaszán már használhatják a közlekedők.

A tárcavezetők egy kétoldalú megállapodást kötöttek egy új Ipoly-híd megépítéséről, amely a Nógrád megyei Drégelypalánk és a szlovákiai Ipolyhídvég között épül majd meg.

Hír TV