2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Belföld

2019-ben is kétharmaddal tarolhatnak a kormánypártok az EP-ben

2014 után a 2019-es Európai Parlamenti választások során is kétharmadot szerezne a Fidesz-KDNP pártszövetség, a Magyarországnak fenntartott helyeket nézve – idézi a liberális lapot, a Politico-t az Origo.hu portál.

  • 2019-ben is kétharmaddal tarolhatnak a kormánypártok az EP-ben

A Politico november 12-i mandátumbecslése alapján a Fidesz-KDNP 54,2 százalékot, a Jobbik 15,8 százalékot, az MSZP 9,65 százalékot, míg a DK 7,57 százalékot kapna, amennyiben a választási részvétel megegyezne a 2014-essel.

 
Elsöprő győzelmet prognosztizálnak a kormánypártoknak a nemsoká' esedékes EP-voksolásokon.
 

Az LMP, a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt és a Mi Hazánk Mozgalom nem jutna be az EP-be, a Liberálisokat pedig nem mérik.

Kétharmados győzelem

Mint a cikkünkben mellékelt ábrán is kitűnik, mandátumokra lefordítva ez azt jelenti, hogy a Fidesz-KDNP 14 EP-képviselőt, a Jobbik 4 EP-képviselőt, az MSZP 2 EP-képviselőt, végül a DK 1 EP-képviselőt tudna bejuttatni a hazánk számára fenntartott 21 helyre.

A kormánypártok tehát a 14 fővel ismételten kétharmadot szereznének Brüsszelben.

Az Origo cikkében felhívja a figyelmet egy korábbi, november 8-ai Politico-becslérsre is, ott Fidesz-KDNP egyel többet, 15 mandátumot szerezne.

Jelenleg Fidesz-KDNP-nek 12 képviselője, a Jobbiknak 3 képviselője, az MSZP-nek 2 képviselője, a DK-nak szintén 2 képviselője, az Együtt-PM-nek 1 képviselője, és az LMP-nek is 1 képviselője ül bent a EP-ben.

 
Az Politico által készített infografikán az látszik, hogy 2014-ben mennyi mandátumot szereztek a magyar pártok az EP-ben.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!