2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

200 milliós vagyoni hátrány és feljelentés a Mazsöknél

Röviddel a szerződés lejárta előtt mondta fel a megállapodást a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány korábbi vezetése a szervezet tulajdonában lévő balatoni üdülő bérlőjének. A cég 200 milliós bánatpénzt kapott, az új kuratórium hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést.

Röviddel a szerződés lejárta előtt mondott fel a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány korábbi vezetése a szervezet tulajdonában lévő balatoni üdülő bérlőjének. A cég, amely állítólag közel állt a szocialista kormányhoz, 200 milliós bánatpénzt kapott. Az új kuratórium hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést. A közalapítvány felügyelő bizottsága a holokauszttúlélők járandósága miatt is vizsgálódik.

A badacsonytomaji Club Hotel háromhektáros, ősfás telken fekszik, közvetlenül a vízparton. Tulajdonosa a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány, a Mazsök. Jelenleg üresen áll, korábban évekig bérelte egy olyan cég, amely a balliberális kormányokhoz állt közel a Mazsihisz nemrégiben leváltott elnöke szerint. A szerződésen az alapítvány folyamatosan bukott, állítja Feldmájer Péter, aki ismerheti a bérbeadás körülményeit, hiszen tagja a közalapítvány kuratóriumának.

A Mazsök az előző kormány idején felmondta a szerződést a bérlővel, aki 380 millió forint bánatpénzt követelt. Végül 200 millióban egyeztek meg. Mindez röviddel a 15 éves szerződés lejárta előtt történt. Vagyis, ha fennmaradt volna a bérleti viszony, a kormányközeli bérlő nem kérhetett volna egy fillért sem. Az ügyben az új Mazsök-vezetés feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen.

Feldmájer Péter meghallgatásnál többre nem számít a badacsonytomaji bérleti szerződés ügyében. „Biztos vagyok benne, hogy meg fognak kérdezni. Azonban nem voltam a Mazsök vezetői között azokban az időkben, amikor azok születtek” – szögezte le a Mazsihisz volt elnöke.

A közalapítvány új vezetése kérdezősködik a holokauszttúlélők kárpótlásáról is. A jóvátételt a magyar állam fizeti, a pénz elosztását pedig a Mazsök végzi. A közalapítvány az előző kormány hozzájárulásával a munkába bevonta a Claims Conference nevű amerikai szervezetet, amely a külföldön élő magyar túlélők kárpótlásának elosztását vállalta. De a pénz egy része eltűnt. Bűncselekményre utal, hogy az amerikai szervezet döntéshozói közül többeket letartóztattak az elmúlt hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!