2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Belföld

1956: rendhagyó történelemórán bővíthetik ismereteiket a diákok

Több száz diák vesz részt hétfőn és kedden rendhagyó történelemórán az Új Köztemetőben a Rákóczi Szövetség és a Nemzeti Örökség Intézete szervezésében. Az 1956-os forradalom mártírjainak nyugvóhelyén 2 éve adták át azt a látogatóközpontot, amiben feldolgozzák a 298-as, 300-as és 301-es parcella történetét. A cél az, hogy tanulmányai során minden diák legalább egyszer eljusson a nemzeti gyászparkba.

„Idegenvezetéssel egybekötött sétákat tartunk a diákok számára, amelynek során az itt nyugvó személyek közül néhány mártírnak, illetve forradalmárnak a személyes történetével, személyes sorsával is megismerkedhetnek a diákok. Így például ellátogatunk Nagy Imre miniszterelnök sírjához, megismerhetik Mansfeld Péter vagy Tóth Ilona személyes történetét. De megemlékezünk az '56-os utcai harcok olyan legendás utcai parancsnokairól, mint Iván-Kovács László, Szabó János, Dudás József vagy éppen Angyal István” – mondta Szabó Viktor, történész-idegenvezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Holokauszt emléknap Keszthelyen

A holokausztról nem lehet múlt időben beszélni, ma is emlékezni és emlékeztetni kell - erről beszélt Kovács Gergely történelemtanár Keszthelyen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!