2023. 02. 02. Csütörtök Karolina, Aida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

1956: rendhagyó történelemórán bővíthetik ismereteiket a diákok

  • 1956: rendhagyó történelemórán bővíthetik ismereteiket a diákok

Több száz diák vesz részt hétfőn és kedden rendhagyó történelemórán az Új Köztemetőben a Rákóczi Szövetség és a Nemzeti Örökség Intézete szervezésében. Az 1956-os forradalom mártírjainak nyugvóhelyén 2 éve adták át azt a látogatóközpontot, amiben feldolgozzák a 298-as, 300-as és 301-es parcella történetét. A cél az, hogy tanulmányai során minden diák legalább egyszer eljusson a nemzeti gyászparkba.

„Idegenvezetéssel egybekötött sétákat tartunk a diákok számára, amelynek során az itt nyugvó személyek közül néhány mártírnak, illetve forradalmárnak a személyes történetével, személyes sorsával is megismerkedhetnek a diákok. Így például ellátogatunk Nagy Imre miniszterelnök sírjához, megismerhetik Mansfeld Péter vagy Tóth Ilona személyes történetét. De megemlékezünk az '56-os utcai harcok olyan legendás utcai parancsnokairól, mint Iván-Kovács László, Szabó János, Dudás József vagy éppen Angyal István” – mondta Szabó Viktor, történész-idegenvezető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor: Folytatni kell a hadiipari fejlesztéseket

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Armin Pappergert, a német Rheinmetall hadi- és járműipari nagyvállalat vezérigazgatóját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Béky László emlékére

Béky László emlékére

Béky László természetgyógyász, életének 84. évében, példamutató méltósággal viselt betegség után tegnap este Teremtőjéhez költözött!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!