2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

17 éve került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc hazugságbeszéde

"Hazudtunk reggel, éjjel, meg este.” 17 éve került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök hazugságbeszéde – emlékeztetett vasárnap reggeli Facebook-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

  • 17 éve került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc hazugságbeszéde

A beszéd következtében Magyarország a rendszerváltás utáni legsúlyosabb politikai válságát élte át - írja a Magyar Nemzet. 

Maga a beszéd 2006. május 26-án hangzott el Balatonőszödön, ahol az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja tartott zárt ülést, nem sokkal azután, hogy a balliberális MSZP–SZDSZ-kormánykoalíció megnyerte a választásokat. 

A 25 perces felvételen a volt kormányfő trükkök százairól beszélt a zárt körű megbeszélésen.

Azt is bevallotta párttársainak, hogy az MSZP és a liberálisok közös kormányzásuk alatt az államcsőd közelébe sodorták Magyarországot és közben semmi mással sem foglalkoztak, minthogy ez a választási kampányban nehogy kiderüljön.

A hanganyagot 2006. szeptember 17-én ismerhette meg a közvélemény. Egy névtelen motoros futár vitte el CD-n a Magyar Rádióba. Gyurcsány Ferenc mondatai sokkolták az országot.

A nagy felháborodást keltett szöveg stílusát és tartalmát a miniszterelnök akkor azzal magyarázata, hogy szakítani akart a hazudozással, majd kijelentette: nem mond le posztjáról.

2006 őszén brutális tömegoszlatás volt a főváros utcáin. A rendőrök szemmagasságban lőttek könnygázt a tüntetőkre, és a gumilövedékekkel is az emberek fejére, illetve testére céloztak.

Több száz ember sérült meg, valakinek a szemét lőtték ki, mások pedig a testén lévő sérüléseiket mutatták a Hír Televíziónak.

Gyurcsány azóta is igazságbeszédnek tartja az elhangzottakat, és az elmúlt 17 évben sem volt hajlandó bocsánatot kérni a 2006-os események miatt.

Magyar Nemzet - HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!