2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

15 ország repülői gazdagították a magyar légierő kiállítását

A nagyszabású légi programok mellett a szárazföldi bemutatók és kiállítások is népszerűek voltak a nemzetközi repülőnapon. A kecskeméti repülőbázison ezen a hétvégén kiállítótérré alakultak át a hangárok, a bázis területén pedig külföldi csapatok repülőgépei állomásoztak, melyeket a látogatók kívül-belül megismerhettek. A rendezvény második napja is tömegeket vonzott.

– Köszöntöm Önöket a repülőnap második napján! Köszöntöm mindazokat, akik eljöttek, hogy lássák a 21. századi modern repülőtechnika és az azt kezelő csodálatos pilótatudás közös működését – fogalmazott a rendezvényen Hende Csaba honvédelmi miniszter.

Vasárnap is több tízezren látogattak el a10. kecskeméti repülőnapra. A két nap programjai megegyeztek, így akik szombaton a 9 órás légi show-t élvezték, azok most megnézhették a szárazföldi bemutatókat és kiállításokat.

– Úgy próbáltuk kialakítani a bemutatót, hogy az anyagában megmutatkozzék mind a gyakorlati képességek, mind pedig azért a látvány is, mert tudjuk, hogy mind a kettő fontos, hiszen jelen vannak katonák és civilek egyaránt – fogalmazott Somodi Ádám főhadnagy, a III. gyorsreagálású század első szakasz parancsnoka.

A kecskeméti repülőbázis hangáraiba a magyar honvédelem harminc kiállítást rendezett be. A gyerekek érdeklődve, a felnőttek nosztalgiával fogták meg a harci eszközöket. A magyar légierő kiállítását további 15 ország gazdagította repülőgépeivel. Az ukránok egy Szu–27-sel érkeztek, de egy általunk használt típust, az An–26-ost is elhozták.

– A világ sok-sok országa mellett mi is nagyon szeretjük a Szu–27-est. Ukrajnában ezt a repülőgépet a légvédelemre, a légi folyosók, légterünk védelmére használjuk – magyarázta Vasily Nikiforov, az ukrán légierő parancsnokhelyettese.

A magyar honvédelem katonái vasárnap ingyen tekinthették meg családjukkal a repülőnapot, 12 ezren éltek ezzel a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!