2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

15. alkalommal rendezik meg a vízivást népszerűsítő programot + videó

15. alkalommal rendezik meg a magyarországi általános iskolák és óvodák, az ügynevezett HAPPY-hét programot. Az akció a vízivás fontosságára hívja fel a kicsik figyelmét. A szakértők szerint ez azért is fontos, mert a fiatalok körében népszerű üdítőitaloknak egészségkárosító hatása lehet.

  • 15. alkalommal rendezik meg a vízivást népszerűsítő programot + videó

Vizes tematikájú gyorsasági és logikai játékot játszottak a Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény másodikosai.

Évről évre gyerekek és pedagógusok ezrei várják a színes programsorozatot, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a szervezetnek naponta 2 liter folyadékra van szüksége a fizikai és szellemi egészség megőrzéséhez.

„A tanórákon a tanárok beviszik a témákat az osztályba különböző órákra, nálunk minden órán amúgy is lehet a gyerekeknek vizet inni, de ezen a héten még külön fölhíjuk erre a figyelmüket, vízfelelősek vannak, akik a társaikat figyelmeztetik, hogy igyanak vizet és vizet hozzanak magukkal.” - mondta Móroczné Ulmer Szilvia, a Tóth Antal EGYMI munkacsoport vezetője.

A Happy-hét egyik fontos küldetése felhívni a figyelmet arra, hogy az egészséges vízzel szemben például cukros italok túlzott fogyasztása már gyermekkorban is elhízáshoz és fogszuvasodáshoz vezethet.

„Főleg a mai fiatalság, az én korombeliek sokkal jobban szeretik a cukros üdítőket, mint a vizet, pedig szerintem sokkal fontosabb lenne, ha vizet fogyasztanánk, mint az egyéb kólákat, energiaitalokat fogyasztanánk, mivel a víz a testünk 80 százaléka és a cukros üdítővel csak szennyezik a szervezetüket.” - mesélte Novotnik Bence.

A gyermekkori elhízás komoly népegészségügyi problémát jelent Európában és hazánkban is. A túlsúly nem csupán esztétikai gond, hanem már gyermekkorban is számos betegség előfordulásának kockázatát növeli, figyelmeztetnek a szakértők.

„Fokozott bevitel, fokozott cukros üdítők formájában, nagyon fokozza az elhízásra való hajlamot és az ki van mutatva, hogy a gyerekkori elhízás felnőtt korban nagyon nagyon megemeli, fokozottan megemeli a szív érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát.” - fogalmazott dr. Bíró Kinga, a Soproni Gyógyközpont gyermeknefrológusa.

A tematikus egészséghetet az intézmények minden évben a március 22-i Víz Világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan szervezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!