2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

14 milliárdos kórházfejlesztés Székesfehérváron

A Modern városok program keretében mintegy 14 milliárd forintos fejlesztés indul a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron, miután az eddig rendelkezésre álló összeg mellé sikerült állami többletforrást bevonni. A beruházásról Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester számolt be pénteken a közgyűlésben.

  • 14 milliárdos kórházfejlesztés Székesfehérváron

Emlékeztetett: négy éve a kormány hétmilliárd forintot biztosított az új belgyógyászati tömb építéséhez, illetve parkolók kialakításához, azonban a közbeszerzési eljáráson nyertes ajánlat a becsült értéket jóval meghaladta, emiatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma az irreálisan magas költségnövekményre, továbbá a Modern városok program forráshiányára tekintettel nem támogatta a beruházást, szakmai újragondolást kért.

Azóta az érintettek bevonásával folyamatos egyeztetés zajlott, ennek eredményeként pedig elkészült az a módosított szakmai tartalom, amely minden érintett szervezettől támogatást kapott. A mintegy 13,8 milliárd forintos projekt anyagi háttere is biztosított, miután megszületett a döntés arról, hogy a rendelkezésre álló hétmilliárdhoz 6,8 milliárd forint többletforrást biztosít az állam.

Közölte: az új, háromszintes, energetikailag is korszerű épülettömbben kapnak majd helyet a pulmonológiai, onkológiai és infektológiai osztályok, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák, gondozók. Az épületben egy-két ágyas kórtermeket alakítanak ki önálló vizesblokkal. Az új kórházi tömb a függőfolyosónak köszönhetően közvetlen kapcsolatban lesz a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával.

A projekt keretében a belgyógyászat, a reumatológia, a bőrgyógyászat és a hematológia két felújított épületben kap majd helyet. A Lujza Szanatórium és az Ideg "A" épület átalakításával, energetikai fejlesztésével lehetőség nyílik az ápolási osztály kapacitásbővítésére és az új eszközök beszerzésével az ellátás színvonalának növelésére.

A beruházás során öt épülettömbben megújul a légtechnikai rendszer, illetve ahol még nincs, ott kiépítik; a gazdaságosan nem felújítható, üresen álló épületeket lebontják és megkezdik a parkolóhelyek kialakítását.

A közgyűlés ülésén részt vett Vargha Tamás (Fidesz) helyi országgyűlési képviselő, aki elmondta, hogy hamarosan megkezdődik több mint kétszáz új parkolóhely kialakítása a környező utcákban. Arról is beszámolt, hogy az új épülettömb építése és a kijelölt épületek felújítása, korszerűsítése mellett az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázataiból több fejlesztés folyamatban van: a nővérszálló felújítása, egynapos sebészet kialakítása, pszichiátriai szakellátás megújítása, valamint egy oktatóközpont kialakítása.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!