2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Belföld

14 áldozatsegítő központ működik Magyarországon + videó

Az Igazságügyi Minisztérium miniszteri megbízottja szerint az áldozatsegítő központok is nagy szerepet játszanak abban, hogy egyre több bántalmazásról tudnak a hatóságok.

  • 14 áldozatsegítő központ működik Magyarországon + videó

Varga Judit, korábbi igazságügyi miniszter: "A gyerek telefonját vette el, és azt mondta a telefonban, hogy a mama tönkretette a papát, úgyhogy a papa most mindannyiunkat börtönbe fog juttatni, titeket pedig intézetben fognak nevelni. A gyerekek teljesen megrémültek."

Lelki és fizikai bántalmazásról beszélt Varga Judit a Frizbi tv műsorában. A korábbi igazságügyi miniszer elmondása szerint olyan eset is előfordult, hogy volt férje, Magyar Péter börtönnel és a gyerekeik intézetbe zárásával fenyegetőzött.

Bálint Piroska, pszichológus: "A családon belüli erőszak azért egy létező jelenség, annak ellenére, tabunak vagy szégyennek számít. A 20 századtól kezdték el igazából vizsgálni, a '60-as évektől."

A pszichológus szerint sokak számára ez még mindig tabutémának számít. A statisztikák szerint azonban hazánkban minden ötödik nőt ért már kapcsolaton belüli bántalmazás.

Király Nóra, miniszteri megbízott, igazságügyi minisztérium: "A terv az az, hogy 2025 végére minden vármegyében legyen áldozatsegítő központ."

Eddig 14 áldozatsegítő központot hoztak létre Magyarországon, 3 áldozatsegítő pont működik és egy éjjel-nappal hívható segélyvonalat is igénybe vehetnek a segítséget kérők - erre hívta fel a figyelmet az Igazságügyi Minisztérium miniszteri megbízottja a Napi Aktuálisban. Király Nóra szerint az áldozatsegítő központok létrehozása is nagy szerepet játszott abban, hogy egyre több bántalmazásról tudnak a hatóságok.

Király Nóra:"Tehát az a legrosszabb, amikor ezt a nők magukba fojtják, megpróbálják maguk megoldani, illetve magukban keresik a hibát, őrlődnek, nagyon súlyos önértékelési válsághoz vagy akár ne adj' Isten sok esetben öngyilkossághoz is vezethet, hiszen szörnyű egy ilyen kapcsolatban élni, és ezért kell mindent megtenni, hogy láthatóvá váljanak ezek az esetek, és tudják a nők hogy van hová fordulni."

Király Nóra hozzátette, fontos hogy láthatóvá váljanak ezek az esetek és tudják a nők, hogy van hová fordulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!