2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

10 év után kormánypárti vezetése lesz Szentlőrincnek + videó

A 7 és félezer lakosú Baranya vármegyei kisvárosban a megválasztott polgármester legfontosabb feladatának a munkahely teremtést tartja.

  • 10 év után kormánypárti vezetése lesz Szentlőrincnek + videó

May Gábor megválasztott képviselő: "Magas volt a részvételi arány, és a polgármester mellett a képviselőtestületben is jelentős változás volt, hiszen tulajdonképpen a nyolcból négy ember újként került be az új képviselőtestületbe."

Szentlőrincet 10 évig egy baloldali kötődésű polgármester vezette. Ugyan függetlenként indult, de a DK, az MSZP, a Momentum, a Jobbik és az LMP is támogatta. A választáson 48 és fél százalékot kapott, míg a FIDESZ-KDNP jelöltje 51 és fél százalékkal nyert.

Vörös Sára megválasztott polgármester /Fidesz-KDNP / Szentlőrinc: "Az emberek úgy érezték, hogy talán egy pici változásra szükség van Szentlőrincen. Hasonló elképzeléseink voltak szerintem a város működéséről, fejlődéséről. Egy picit más oldalról közelíteném meg a dolgokat. Gondolom ez is számított."

A megválasztott polgármester legfontosabb feladatának a munkahelyteremtést tartja. Ennek érdekében kormányzati segítséggel ipari parkot létesítene.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Több tízmilliós prémiumkifizetésekről döntöttek Karácsony Gergelyék

Jóváhagyta Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi önkormányzati vezérigazgatók 2023. évi prémiumainak utalását – jelentette be maga a baloldali polgármester közösségi oldalán a Mandiner beszámolója szerint. Mint kiderült, a mintegy 200 millió forint kifizetéséről született döntés.
Kissé mérséklődik a hőség

Kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!