2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

Vonára paparazzók vadásztak, Matolcsy barátnője össztűz alatt

2016. szeptember 25., vasárnap 23:06, frissítve: hétfő 11:44

Spéder Zoltán után Simicska Lajosra és Vona Gáborra vadásztak olasz lesifotósok magyar megbízásra. Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági minisztert a BBC kérdezte arról, hogy miért állítja a kormány az október 2-i kvótanépszavazás előtt, hogy Londonban no-go zónák vannak. A Király utca és a Teréz körút sarkán, egy használaton kívüli üzlethelyiségnél robbant ismeretlen eredetű bomba szombaton késő este, az országos rendőrfőkapitány tájékoztatása szerint rendőrök voltak a célpontok. Heti összefoglalónk.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter a hét elején adott interjút a BBC-nek. A televízió riportere arra volt kíváncsi, hogy az október 2-i kvótanépszavazást megelőző kampányban a kormány miért állítja azt, hogy az angol fővárosban, Londonban „no-go” zónák vannak, olyan körzetei a városnak, ahol a hatóságok nem, vagy csak nehezen tudják fenntartani a rendet, mert a bevándorlók átvették az irányítást. Szijjártó Péter erre azt mondta, hogy a propagandaanyag nyilvános és hivatalos forrásokon alapul. London mellett egyébként Berlint és Párizst is feltüntetik a térképen. Az Egyesült Királyság budapesti nagykövete azt mondta, egyszerűen nem léteznek ilyen zónák. Ugyanakkor a szintén brit Roger Scruton szerint igenis léteznek ilyen helyek, a filozófus a Mandinernek adott egy interjút, ebben Bradford városát hozta fel példának. A britekhez hasonlóan a svédek, a németek és a franciák is kikérték maguknak a magyar kormány állítását.

Matolcsy György újdonsült barátnője szerint neki is volt szerepe abban, hogy Magyarország nem jutott az adósságban fuldokló Görögország sorsára. A 32 éves Vajda Zita – akivel kapcsolatban maga a jegybanki sajtóosztály utalt arra, hogy köze lehet az MNB-vezér válásához, a Figyelőnek adott interjújában arról is beszélt, hogy csak azért került a támadások kereszttüzébe, mert nő, pedig szakmai tudásának köszönhetően lett a jegybank egyik legjobban fizetett, havi nettó egymillió felett kereső alkalmazottja.

A Hír TV a letelepedési kötvényekről forgatott anyagot a hét folyamán, azon belül arról, hogy miként ellenőrzik azokat a személyeket, akik hozzájutnak ezekhez papírokhoz, jelentenek-e nemzetbiztonsági kockázatot. A Terrorelhárítási Központ igazgatója, Hajdú János kitért a válaszadás elől, amikor kolléganőnk utána ment, egy katona egyszerűen elrántotta. A honvédelmi miniszter elnézést kért stábunktól, Simicskó István azt mondta: a konkrét esetet csak felvételről látta, de akkor is helytelen volt, amit a katona tett.

Spéder Zoltán után Simicska Lajosra és Vona Gáborra vadásztak olasz lesifotósok magyar megbízásra. A paparazzókat a Jobbik elnökének kisfia szúrta ki. Vona Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: csakis a Fidesznek állhat érdekében a szervezett megfigyelés. Ismert, a hírhedt fotósok néhány órával később már Veszprémben bukkantak fel, a miniszterelnök egykori barátjának háza közelében.

Nem látogatja rendszeresen az egyik legolvasottabb internetes hírportált a Fidesz frakcióvezetője – derült ki a héten. Kósa Lajos azt állította, hogy nem olvasta a cikket az egyik képviselőtársánál folytatott házkutatásról. Az ügyészség továbbra sem kommentál, Simonka György pedig változatlanul tagad. A politikus választókörzetében ugyanaz a cég írt pályázatokat, amelyik a szintén fideszes Mengyi Roland korrupciós ügyében felbukkant. Az ellenzék Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését várja el a legfőbb ügyésztől.

A Király utca és a Teréz körút sarkán, egy használaton kívüli üzlethelyiségnél robbant ismeretlen eredetű bomba szombaton késő este, két rendőr is megsérült, mindkettőjüket kórházba szállították. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberölési kísérlet miatt indított eljárást. Az országos rendőrfőkapitány rendkívüli sajtótájékoztatóján azt mondta, a nyomozást ismeretlen tettes ellen, emberölés kísérlete miatt indította a rendőrség. A gyanú szerint egy 20-25 éves fiatalember az elkövető, egyértelműen a rendőrök voltak a célpontok. A Hír TV egész nap élőben tudósított a helyszínről!

Putyinék taroltak

Elsöprő fölénnyel győzött Vlagyimir Putyin pártja az oroszországi választáson. A kormányzó Egységes Oroszország párt a szavazatok 51 százalékát szerezte meg – a voksok egynegyedének összesítése alapján. A jobboldali populista Liberális Demokrata Párt kapta a második legtöbb szavazatot, a kommunisták 14,9 százalékkal a harmadik legnagyobb támogatást nyerték el.

Elkezdte előkészíteni a kerítés építését az osztrák hadsereg Hegyeshalomnál. A határállomás mentén cölöpöket vertek le, egyelőre 1 kilométer hosszan. Az osztrák oldalon lévő Miklóshalma polgármestere a Hír TV-nek azt mondta: a kerítést még nem húzzák fel.

Migrációs javaslatcsomagot terjesztett az ENSZ elé a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a szervezet New York-i székházában tartott csúcskonferencián azt mondta: be kell fejezni azoknak az országoknak a képmutató kritizálását, amelyek megvédik határaikat és így az állampolgáraik biztonságát is. A magyar kormány nevében egyebek közt a demokráciaexport felülvizsgálatát és a migráció kiváltó okainak helyben való kezelését javasolja.

Félmilliárd Yahoo-felhasználó személyes adatait lopták el
2014-ben, jelentette be az internetes óriáscég. A hekkereket egy kormány bízhatta meg, de nem derült ki, melyik országé. A Yahoo azt javasolja a felhasználóinak, hogy ha azóta nem cseréltek jelszót, most azonnal tegyék meg.

Nyilvánosságra hozták a rendőrségi videofelvételeket a keddi charlotte-i rendőri intézkedésről, amely során egy egyenruhás lelőtt egy afroamerikai férfit. Az eset után zavargások törtek ki a városban, az összecsapásokban egy ember meghalt, többen megsérültek. Charlotte-ban rendkívüli állapotot hirdettek, és továbbra is éjszakai kijárási tilalom van érvényben.

Gazdasági bevándorlók előtt nyitotta meg szép csendben a határt a kormány az elmúlt hónapokban. A Heti Válasz írta meg, hogy hazai cégek javaslatára ukrán vendégmunkások tízezreit csábítanák Magyarországra. A hiányszakmákban ugyanolyan feltételekkel dolgozhatnának, mint az uniós tagállamok polgárai. Az egyik nemzetközi tanácsadó cég szerint a terv beválhat.

Nagy-Britannia kiválása jobban fog fájni az Európai Uniónak, mint a szigetországnak. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte egy Budapesten rendezett brexit-konferencián. Mike Price brit kereskedelempolitikáért felelős államtitkár ugyanitt kijelentette: hazája nem hagyja el teljesen Európát.

A héten érkezett a hír: bruttó 6, illetve 13 forinttal emelkedhet október elsejével a benzin és a gázolaj ára. Az ok, hogy túl olcsó az olaj. Abban az esetben ugyanis, mikor a nyersolaj átlagára egy negyedévben nem éri el az 50 dollárt, a kormány belenyúl a jövedéki adóba. Az autósok nem örülnek, szakértők szerint viszont lehet, hogy a sofőrök meg sem érzik majd az adóemelést.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!