2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Vona: A Fidesztől érkezett a megrendelés

2016. szeptember 23., péntek 06:53, frissítve: péntek 22:16

Jogi és politikai lépést tesz Vona Gábor azt követően, hogy olasz paparazzók figyelték meg állítása szerint napokon át. A Jobbik pártelnöke Reggeli járat című műsorunkban azt mondta, a Fidesz központjából érkezett a megrendelés.

„Ugyanúgy jöttem reggel (a műsorba – a szerk.), mint ha máskor jöttem volna, az én életemben ez nem okozott változást, és remélem, hogy a családoméban sem. Szeretném különválasztani: nem arról van szó, hogy lefényképeznek engedély nélkül, hanem arról, hogy itt egy megfigyelésről van szó. Nem csupán néhány fotóról” – mutatott rá Vona a Hír TV-ben.

– Egy politikus kevesebbet van a családjával, reggel vittem el a fiamat iskolába, kisajátítottam magamnak” – idézte fel a tegnap eseményeit. „A rendőr hölgy is észrevette, hogy valami történik, elindultunk az autó felé, ami el akart menekülni, gyorsan megnyugtattam a kisfiamat, aki majdnem sokkot kapott, odamentem az autóhoz, és elkezdtünk kommunikálni. (...) Mint amikor a bűnözőt tetten érik, gyakorlatilag azonnal elnézést kért.

A teljes beszélgetés:

A Jobbik pártelnöke ezt követően megkérdezte az olasz fotóst, hogy miért „érdekes Vona Gábor”, hiszen külföldön kevesen ismerik, amire az a válasz érkezett, hogy egy magyar megrendelőnek dolgozik, a nevét azonban nem árulta el.

Vona szerint innentől hazugságok és ellentmondások tömkelege jött, kérdésére a fotós azt válaszolta, hogy már péntek óta követték, akkor is megfigyelték, amikor kijött a Parlamentből, de a politikus felhívta Belmonte (a fotós) figyelmét, hogy azon a napon nem is üléseznek.

A férfi nem egyedül dolgozott, „szintén szürreális volt, amikor elindultunk felé a rendőr hölggyel, akkor a társa elmenekült, Belmonte úrnak kellett hívnia telefonon.”

Hosszú percekbe került, amíg előkerült a társa is.

Azzal kapcsolatban, hogy rendelkezik-e további bizonyítékokkal a Facebookra kikerült fotókon felül azt mondta, hogy igen, de még nem hozza nyilvánosságra. Ezt azzal indokolta, hogy „C típusú” átvilágításon átesett országgyűlési képviselő.

Vona kitért a közösségi oldalakon fellelhető reakciókra is, „hallottam olyan ellenséges kommenteket, hogy én ezt az egészet megrendeztem”. Leszögezte: reméli, hogy senki nem hiszi azt, hogy a saját gyermekét is felhasználná.

Nemhogy jogom, de kötelességem a végére járni, hogy egy megrendelő milyen célból próbált engem megfigyelni.

Magánszférát érint
A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint lehet jogszerűen felvételeket készíteni politikusokról, ám a magánszférájuk korlátlanul nekik sem sérthető meg. >>>

A Hír TV stúdiójában reagált arra a hírre is, hogy a fotósok nemcsak őt, hanem Simicska Lajos üzletembert is követték, később pedig Juhász Péter megerősítette azt, hogy megrendelésre megfigyelés alatt állt. „Juhász Péter keresett a titkárságon, nem tudtam visszahívni, politikailag nagy távolságok választanak el egymástól, de mégis sorstársak lettünk” – fogalmazott.

Spéder Zoltán, Juhász Péter, Vona Gábor, Simicska Lajos – sorolta a neveket a pártelnök, majd egyértelműsítette: a Fidesz központjából érkezett a megrendelés.

Jogi és politikai lépést is tesz, nemcsak maga miatt, hanem azok miatt is, akik érintettek lehetnek, hogy „kik azok, tippelgetni nem szeretnék”.

Sokan vagyunk az útjában ennek az erőnek.

A híradónknak nyilatkozó Magyar György ügyvéd szerint büntetőjogi értelemben a zaklatást kifejezetten csak akkor lehet megállapítani, ha ez a tevékenység, ez a magánéletbe történő indokolatlan beavatkozás tartóssá válik, többszörösen ismétlődik. „Ami az iskola előtti beszélgetésből kiderült, hogy több napja követtek, kimerítheti a zaklatást, (..) az én megfigyelésem egyértelműen törvénytelen” – reagált erre Vona.

„Lehet, hogy elfogult vagyok, de azt látom, ez a közéleti szint, ami Magyarországon kialakult, egyre lejjebb tart” – jelentette ki.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!