2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Ügyészséggel állítanák meg a korrupciót

Hír TV

2018. február 13., kedd 08:18, frissítve: kedd 11:16

Ismét benyújtja a parlamentnek az antikorrupciós ügyészség létrehozásáról szóló javaslatát az MSZP és a Párbeszéd.

Erről beszélt Reggeli járat című műsorunkban a szocialisták frakcióvezető-helyettese. Harangozó Tamás hozzátette, hogy kifejezetten az Elios-ügyhöz hasonló, közpénzekkel való visszaélések ellen hoznák létre a szervezetet, amely felett lenne egy civilekből és a tudományos akadémia jogászaiból álló kontroll.

Lenne egy olyan ügyészség, főügyészség, amely kifejezetten a közpénzekkel való visszaélés ellen jönne létre. Mind országosan, mind megyei szinten lennének csápjai, szervezetei. Ha ilyen bűncselekmény gyanúja merül föl, akkor kizárólagos jogkörrel csak ez a kvázi elit csapat vehetne részt a nyomozásban, ők folytatnák le, és lenne fölötte egy olyan civil kontroll, ami a javaslat szerint egyébként a tudományos akadémia jogász civil szervezetekből és civilekből állna, mert ez egy nagyon markáns eszközrendszerrel rendelkező ügyészség lenne – mondta el Harangozó.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

A Jobbik programjában kezdetektől fogva szerepel egy antikorrupciós ügyészség létrehozása - mondta Peron című műsorunkban a párt szóvivője. Jakab Péter szerint az Elios-ügy az évszázad korrupciós botránya.

Mi a román mintát szeretnénk megvalósítani Magyarországon, ott ugyanis sikeresen számoltatják el azokat a politikusokat, akik akár csak 10%-ot képesek visszakérni mondjuk egy közbeszerzés során. És hét bizony hogy ha itt már az Elios-ügyről van szó, ugye amikor azt mondtuk, hogy a Fidesz titokban beengedett 2300 migránst és ez az évszázad legnagyobb politikai átverése, akkor az Elios-ügy pedig az évszázad legnagyobb korrupciós botránya és nem az összegszerűsége miatt, tehát nem azért mert itt 13 milliárd forintos károkozás történt, nekem meggyőződésem, hogy ha április 8 után feláll a Jobbik antikorrupciós ügyészsége akkor ennél jóval nagyobb visszaélésekre is fény fog majd derülni - mondta el Jakab Péter.

Tekintse meg a teljes interjút!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!