2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Vona: Nem az együttműködés, hanem a részvételi arány dönt

Hír TV

2018. március 20., kedd 10:06, frissítve: kedd 10:30

Nem a pártok együttműködése, hanem a magas részvételi arány lesz a döntő április 8-án – ezt mondta a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Peron című műsorunkban. Vona Gábor tegnap késő este egyeztetett az LMP két társelnökével, Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal kampányútjukról hazafelé tartva, az M3-as borsókúti pihenőjénél.

A Jobbik elnöke hangsúlyozta: az LMP-vel nyitottak az együttműködésre, kormányváltás után akár egy koalícióra is, az LMP által szorgalmazott széleskörű ellenzéki összefogást viszont elutasítják. Az MSZP-vel és a DK-val nem akarnak együttműködni. Vona Gábor úgy számol, ha a részvétel megközelítené a 70 százalékot, a Fidesz–KDNP kisebbségbe kerülne, és automatikusan kormányváltás történne.

„Egy jobbikos visszalépés esetében nem egyértelmű, hogy a Jobbik-szavazók az LMP-re szavaznak. A jobbiké néppárti szavazóbázis, vannak jobbikosok, fideszes és baloldali csalódott szavazók, másképp működnek. Azt várják, hogy a Jobbik induljon el, és nyerje meg a választást, nekik mind a nyolc évből, mind az előtte lévő nyolc évből elegük van” – jelentette ki a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

A teljes beszélgetés:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!