2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

DK: Politikai pedofília gyerekekkel kampányolni

Hír TV

2018. február 16., péntek 08:45, frissítve: péntek 09:22

A Demokratikus Koalíció (DK) arra reagált, hogy Simicskó István honvédelmi miniszter egy újbudai óvodában ünnepelte az intézmény felújítását, és a gyermekekkel közös képeket osztott meg közösségi oldalán. Korábban is volt példa rá, hogy egy óvodában tartott előadást a kicsiknek, és a fotókat kampánykiadványokhoz is fölhasználták.

Még a kancelláriaminiszter is megszólalt az ügyben: Lázár János nem javasolja politikustársainak, hogy gyermekeket vonjanak be a kampányba.

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi önkormányzati képviselője szerint ez akkor sem erkölcsös, ha a szülők engedélyét előzőleg kikérték. – Abban az országban, ahol olyan félelem uralkodik, mint Magyarországon, ott tulajdonképpen mindegy, hogy a gyerekeknek a szülei megadják-e az engedélyt vagy nem; a DK véleménye szerint gyerekeket a kampányban, politikai kampányban nem lehet, tilos felhasználni. Azt javasoljuk Simicskó Istvánnak, hogy vegyen példát a Jobbikról, hiszen ahogy említette, ez a hollywoodi sikerrecept: gyerek, kutya, ló – jobban járna ő is, és mindenki, ha ő macskát és kutyát simogatna, mert az sem erkölcsös igazából, de legalább nem törvénytelen, mint hogy állandóan gyerekekkel pózol – jelentette ki a Hír TV-ben Gy. Németh Erzsébet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!