2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Terc: Nincs védelme a többségi társadalom értelmezhető logikájának

Hír TV

2019. május 15., szerda 20:56

Az LMBTQ-közösség egyéni pszichológiai érzetekre próbál emberi jogokat alapozni - hangzott el a Hír TV Terc című műsorában. Földi-Kovács Andrea vendégei egyebek mellett az egyre erőszakosabb genderlobbiról, a nemátváltoztató műtétek hatásairól is kifejtették véleményüket.

Az LMBTQ-közösség megpróbál alapvető jogként tekinteni arra, hogy emberek a saját pszichológiai érzeteik alapján, amelyek a valóságban sehol sincsenek legyökerezve - a külső szemlélő számára felfoghatatlanok, beláthatatlanok, érthetetlenek - olyan jogokat alapítsanak, amely kötelezettségeket ró a társadalomra anélkül, hogy információja lenne arról, mit gondol vagy érez a másik ember - fogalmazott Bálint Botond. 

A szociológus Földi-Kovács Andrea kérdésére reagálva közölte: jogi értelemben meg kellene védenünk azokat a nőket, akik innentől kezdve férfiakkal kénytelenek együtt öltözni. A józan gondolkodáson, a köznapi logikán kívüli dolgokra a magyar ember átlaggondolkodása és a magyar jogrendszer azon része, amely jogvédelemmel foglalkozik nem készült föl.

Csak a kisebbségeknek, a minoritásoknak van jogi védelme Magyarországon. A többségi társadalom értelmezhető logikájának azonban nincsen - húzta alá. 

Bálint Botond szerint „ez egy ideológiai diktatúra, tehát teljes mértékben parallel a náci, vagy a kommunista gondolkodással, ugyanis nem tűr meg semmit saját magán kívül.

„Gyakorlatilag félelemben tudják tartani a természettudományos kutatókat, hogy ne nyilvánuljanak meg azok a természettudósok, orvosok, akik pontosan tudják, hogy abszolút őrület, ami itt folyik” – jelentette ki.

„Egy olyan dologról beszélünk, amelynek legitim végeredménye saját maga szerint, hogy 3 éves gyermeket azért, mert egyik pillanatban unikornis szeretne lenni, azután meg Lujzika, vessünk alá 18 éves koráig hormonkezelésnek, hogy késleltessük a nemi jellegek kialakulását, hogy később eldönthesse, mi szeretne lenni” – mutatott rá a szociológus.

Szilvay Gergely, a Mandiner.hu főmunkatársa elmondta: Kanadában már csukattak be genderklinikát azért, mert a vezetője nem volt hajlandó hormonkezelni egy gyermeket,  holott egyébként felnőtteket kezelt, tehát nem lehet mondani, hogy mondjuk konzervatív lett volna. 

Szerinte a legfélelmetesebb az, hogy Amerikában és Kanadában, odáig fajult a genderlobbi, hogy nemcsak lehetőség van hormonkezelésre annál a gyermeknél, akinél a szülő beleegyezik, hanem azt nyomatják, hogy legyen ez az egyetlenegy elérhető opció.

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!