2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Küldetés 11:00

Terc: Afrika jövőjének és a megfogant életek védelmének kérdése volt a téma

Hír TV

2019. április 3., szerda 16:33

Az európai migrációs válság fogalmát 2015-ben használták először. Nem csak az európai társadalmakban, magában a katolikus egyházban is zavart, meghasonlást okozott az illegális bevándorláshoz való hozzáállás kérdése. Elkerülhetetlennek tűnik, hogy akár keresztényi szemszögből is de megvizsgáljuk ezt a problémát.

Éppen emiatt az adás műsorvezetőjének Földi-Kovács Andreának vendége volt Dr. Csókay András idegsebész, aki a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvánnyal jutott el a rászoruló térségekbe, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért programért felelős államtitkár, valamint Solymári Dániel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi fejlesztésekért és migrációért felelős vezetője.

Azbej Tristan felelős államtitkár a közelmúltban történt afrikai látogatásának tapasztalatait osztotta meg. Csókay András agykutató orvosként és hívőként is gyógyító ember elkötelezettségét és segítő szándékát hangsúlyozta. Solymári Dániel családi indíttatásból vállalja a Máltai Szeretetszolgálat révén a missziós tevékenységet és a segélyezést. Dr. Csókay szerint az adott – nyomorúságos – körülményekről is csak azt tudja mondani, hogy az ottaniaktól ők többet kapnak, mint amit nyújtani tudnak. Solymári Dániel a segítő ember alapélményének nevezte a helyiek túláradó szeretetét.

Az adás második részében a megfogant életek védelmét vették górcső alá. Többek között elhangzott, hogy a rendszerváltozás előtti években száz nőre száz abortusz jutott Magyarországon. Mióta szükséges az élet védelme? A Terc műsora erre kereste a válasz a  meghívott vendégeivel: Zarka Rozina Borbálával (Fiatalok az Élet Szolgálatában Közösség) és Olaj Dáviddal (József Szövetsége).

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!