2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Szabadfogás: Míg Demszky pártkatona volt, addig Tarlós szakemberként vezeti a fővárost

Hír TV

2019. augusztus 29., csütörtök 21:00

Huth Gergely műsorvezetőnek a Hír TV stúdiójába invitált vendégei ezúttal is gondoskodtak róla, hogy a Hír TV esti vitaműsora érdekfeszítő és humoros hozzászólásokkal tarkítottan tanulságos, jó szórakozást nyújtson a közéleti furcsaságok iránt fogékony tévénézőknek. Az adást meglátásaival gazdagította: Nagy József, a 24.hu újságírója, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Kukorelly Endre író-költő, Dézsy Zoltán dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője és Pesty László, a Pesty Fekete Doboz alapítója, dokumentumfilmes.

„Vajon mire utalhat Karácsony Gergely, mikor az egész kampányát arra a szövegre fűzi fel, és arra a jelmondatra, hogy visszavesszük Budapestet. Kik akarják visszavenni Budapestet, szerintetek?”

– kérdezte az adás moderátora, Huth Gergely.

Kukorelly Endre erre úgy reagált, hogy „hihetetlen mi megy itt” Karácsony „gyalázását” az író „szánalmasnak” tartotta.

„Miért kell gyalázkodni?”

– tette föl a kérdést a költő, mire Jeszenszky Zsolt replikázott:

„Ha felmerül egy név, aki számodra szimpatikus, egyáltalán kérdés merül fel vele kapcsolatban, akkor az rögtön gyalázkodás? Így azért nehéz műsort csinálni…”

„Az elmúlt kilenc évben jelentős változások történtek, bár nem vagyok Karácsony Gergely szóvivője, nem látok a fejébe, de feltehetően arra gondolt, hogy a Fideszesek – úgymond – szerinte elvették az önkormányzatok szabadságát, és a Fideszes helytartóktól, hogy idézzem szó szerint Karácsonyékat: vissza kell venni Budapestet. Az ő narratívájukban, ha az ellenzék jut hatalomra az önkormányzatokban, az a szabadság erősítése lesz. Míg, hogy ha Fideszesek maradnak az önkormányzatokban az a diktatúra építése”

– vélekedett a Méltányosság politikaelemző Központ elemzője.

„Barna esővel megspékelve, ezt tegyük hozzá”

– egészítette ki Nagy Attila Tibor gondolatmenetét Jeszenszky Zsolt.

„A visszavesszük Budapestet, az egyfajta kronológiát tételez föl. Arról van szó, hogy itt számtalan kurzuson keresztül Demszky Gábor és az SZDSZ vezette ezt a várost, rohasztotta le, sajátította ki. Az SZDSZ-é volt a város”

– húzta alá Pesty László.

"Tarlós alatt a városnak van egy vezetője. Egy szakembere, aki a városvezetéshez ért. Demszky alatt egy politikai vezetője volt a városnak. Ilyen értelemben valóban az SZDSZ-é volt Budapest, mert politikai szempontok szerint volt Demszky a főpolgármester. És egyébként csak politikai szempontok érvényesültek, szakmailag nulla volt”

– húzta alá Jeszenszky Zsolt.

„Tarlós egy autonóm személyiség a mai napig, Demszkyhez képest, aki pártkatonaként vezette a fővárost”

– tette hozzá Pesty László.

Hír TV

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!