2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Szabadfogás: Megérne egy pár gondolatot az a baloldali attitűd

Hír TV

2020. január 23., csütörtök 21:54

Huth Gergely műsorvezető vendégei ezúttal Nagy József a 24.hu újságírója, Lentulai Krisztián a Karc FM főszerkesztő-helyettese, Kukorelly Endre író, költő, Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Nagy Attila Tibor a Méltányosság Elemzőközpont elemzője és Pesty László a Pesty Fekete Doboz alapítója voltak.

A 168 óra főszerkesztője által eltávolíttatott, a miskolci kórházban történt meddővé tételről szóló cikket író, Kun J. Viktória volt külsős munkatárs bírálta a - szerinte az újságírót és a lapot lejárató - Rózsa Péter főszerkesztőt. Az a bizonyos, a 168 óra oldalán megjelent, cikkíró és rovatvezető által támogatott, a főszerkesztő által azonban nem engedélyezett cikk közlése adta a műsor elejének témáját.

A baloldali újságírók attitűdjének bírálata mellett, több hibát is felfedeztek a történtekkel kapcsolatban a műsor résztvevői. Azt ugyanakkor meglepődve nyugtázták, hogy ezúttal a baloldal, próbálta kijavítani a csorbát.

„Szerintem megérne egy pár mondatot az a baloldali újságírói attitűd, hogy mindenáron kell írjunk egy olyan cikket, ami azt bizonyítja be erről az országról, hogy itt tomboló rasszizmus van.”

- mondta Pesty László, a Pesty Fekete Doboz alapítója, utalva ezzel a baloldali újságírók hozzáállására.

Nagy József szerint első sorban az újságíró követett el szakmai hibát és mindenképpen meneszteni kellett állásából. Jeszenszky Zsolt szerint ugyanakkor már az sem fordulhatna elő, hogy ilyen megtörténhessen egy szerkesztőségben.

Pesty László folytatta gondolatait: véleménye szerint uszítani akaró balos újságíró és a rovatvezető, valamint a munkáját – ha baloldali főszerkesztőként ugyan, de jól - végző főszerkesztővel kapcsolatban.

Ezt követően a roma és a magyar származású emberek egymás elleni uszításával kapcsolatos kül- és belpolitikai témákra terelődött a szó, mely többek szerint a Gyurcsány-Bajnai kormányok hozadéka.

Ezzel szemben Orbán Viktor miniszterelnök a gyöngyöspatai események kapcsán is mindent megtesz annak érdekében, hogy a kormány a lehető legtisztességesebben járjon el az ügyben.

A gyöngyöspatai romák sorsa, a börtönkártérítések mellett, az országon belüli ellentétek szításáról is beszélgettek a műsor vendégei. Szó volt továbbá a migránsok és illegális bevándorlásuk okozta problémákról is.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!