2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Szabadfogás: Jelenleg két síkon zajlik a keresztényüldözés

Hír TV

2019. április 25., csütörtök 21:06

A heti szóbirkózásban a keresztényüldözés volt az egyik vitatéma, a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadás kapcsán. A Hír Tv Szabadfogás című műsorának vendégeinél - vagy ahogy Huth Gergely megjegyezte a "hét kicsi filozófus" tanácskozásán - szóba került a média kérdése, és a politikai közbeszéd jelenlegi helyzetét sem hagyták szó nélkül.

Szinte a világ összes politikusa elítélte a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadást, azonban a bevándorláspárti politikusok ennek egy különleges formáját választották, nem írták le, hogy keresztényeket gyilkoltak le az ázsiai országban az iszlamista terroristák. Hillary Clinton és Barack Obama fejlesztette tökélyre a nyelvújítást, „húsvét hívőknek” nevezték a meggyilkolt keresztényeket. Huth Gergely műsorvezető vitaindító kérdésnek szegezte a Szabadfogás vendégei felé, hogy miért szükséges elvenni a halottaknak a jogát ahhoz, hogy legalább a saját vallásukat említsük?

„Ez totálisan ízléstelen”

Kezdte Kokorelly Endre, aki gyorsan meg is magyarázta szavait. Az író szerint ez mutatja a helyzet kilátástalanságát is, hogy ott tart a világ, hogy senki nem tud a másik oldal felé normálisan beszélni. Elmesélte, hogy most volt Srí Lankán és a muszlim idegenvetője büszkén mutatta az egyik kisvárosban, ahol kétszáz méteren belül négy vallási felekezeti templom – muszlim, buddhista, hindu, katolikus - békésen megfér egymás mellett. Kukorelly most a Szabadfogásban hozzátette: nem férnek meg.

Pesty László szerint jelenleg két síkon zajlik a keresztényüldözés, az egyik a terror szintjén. A dokumentumfilm rendező úgy véli az alattomosabb és kevésbé látható síkja  - ami elsősorban az amerikai liberális médiában tapasztalható – hogy egyszerűen a keresztény szót nem írják le. 

Pesty ehhez kapcsolódva arra is felhívta a figyelmet, hogy a kommunizmus nem tudta elérni az embereknél, hogy karácsonykor ne a Jézuska jöjjön, most pedig már a Tálapó lett helyette.

"Amit az oroszok 40 év alatt nem tudtak elérni géppisztolyokkal, azt a kereskedelmi piac elérte 20 év alatt” 

Visszakanyarodva a Srí Lanka-i terrorcselekményhez Jeszenszky Zsolt politikai hobbista párhuzamként említette az új-zélandi mészárlást, amikor muszlimokat gyilkoltak meg, „akkor a liberális véleményvezérek, megmondóemberek, politikusok egymással versengve álltak a nyilvánosság elé, az új-zélandi miniszterelnöknő burkába öltözött, most kíváncsiak vagyunk, hogy az új-zélandi miniszterelnöknő apácának fog-e öltözni?”

Teljes adás: 

Műsorvezető:Huth Gergely

Vendégek: 

Kukorelly Endre író

Gerő András történész

Nagy Attila Tibor politikai elemző

Kálomista Gábor filmproducer

Jeszenszky Zsolt politikai hobbista

Pesty László dokumentumfilm rendező

Hír TV

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!