2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Szabadfogás: Gyurcsány az előválasztási cicaharc győztese

Hír TV

2019. június 27., csütörtök 20:06

Egy olyan cicaharcnak nevezte a szerdán lezárult ellenzéki főpolgármesterjelölti előválasztást Dézsy Zoltán, amelynek csak Gyurcsány Ferenc lehet a győztese, hiszen – mint fogalmazott – az egész olyan volt, mint a Hazafias Népfront, a saját emberei elindultak, majd a saját embere nyert. Jeszenszky Zsolt politikai hobbista szerint akármi is történik, valahogy Gyurcsányba mindig sikerül belebotlani. Nagy József, a 24.hu újságírója ugyanakkor méltatlannak nevezte a cicaharc minősítést, hiszen szerint az előválasztáson a budapesti választók mintegy felének a szavazataira igényt tartó politikusok versengtek egymással. Pesty László szerint azért nem kifogásolható a cicaharc kifejezés, mert a budapestiek 65 százaléka tartja alkalmasnak Tarlós István a főváros vezetésére. A Huth Gergely vezette adásban kérdésként felmerült: vajon tényleg az ellenzéki előválasztás győztese lesz-e Tarlós István ellenfele?

Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője adásunkban leszögezte, az előválasztás azért jó dolog, mert megélénkült a politika a fővárosban, választási televíziós vita zajlott.

Közlése szerint érdemes megnézni, hogy ki milyen kommunikációs taktikával élt, Karácsony Gergely igyekezett a megbízható városvezető szerepében lenni, míg Kálmán Olga a tárgyi tudás helyett érzelmekre igyekezett hatni. Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje is alapvetően a szakmaiságra hagyatkozott.

Jeszenszky Zsolt felvetette, az a nagy kérdés most, valóban az ellenzéki előválasztás győztese lesz-e Tarlós István kihívója? Nagy József szerint, aki nem fogadja el a végeredményt, az onnantól kezdve egy politikai hulla.

Gerő András történész – utalva a DK kihátrálására Karácsony Gergely mögül – elmondta, azt látni, hogy a politika természetéhez tartozik az, amit a köznyelvben árulásnak neveznek.

Akkor teszik ezt meg, ha nekik ez az érdekük. Gyurcsányék rájöttek, nekik az az érdekük, hogy Kálmán Olga mögé beálljanak, hiszen az EP-választástól önbizalmat kaptak – tette hozzá Nagy Attila Tibor.

Pesty László szerint Gyurcsányék úgy érezték, az ingadozókat vagy baloldali nő szavazókat egy női jelölttel jobban meg lehet szólítani.

Teljes adás:

Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!