2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Szabadfogás: Azok viselkednek európaiatlanul, akik Európára hivatkoznak

Hír TV

2019. május 30., csütörtök 20:55

A magyar polgári közkultúra hanyatlásának tartja Gerő András, hogy a múlt vasárnapi EP-választást követően egyetlenegy párt sem gratulált a Fidesz-KDNP-nek. A történész a Hír TV Szabadfogás című műsorában nem tetszését fejezte ki, hozzátéve: minden normális esetben, amikor versenyhelyzet van - mint pl. egy választásnál -, előbb gratulálunk a nyertesnek és utána beszélünk mindenféle másról.

Általános hanyatlása a magyar polgári közkultúrának, hogy az egyébként egy ország előtt zajló EP-választás után, amelynek egyértelmű nyertese a Fidesz-KDNP pártszövetség, egyetlenegy párt sem gratulált a győztesnek - fejtette ki a véleményét Gerő András. A történész hozzátette: minden normális esetben, amikor versenyhelyzet van, mint pl. egy választás, ha valaki megnyeri, előbb gratulálunk neki és utána beszélünk mindenféle másról. De az, hogy az EP-választások után egyetlenegy pátvezető sem gratulált a győztesnek, az számára arról szól, hogy egy olyan polgárháborús pszichózis van mögötte, amelynek az az üzenete: „hiába győzött, dögöljön meg".

Az eset kapcsán Jeszenszky Zsolt politikai hobbista megjegyezte: az ellenkezője megtörtént, mivel Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke kimondta, hogy ő nem gratulál a győztesnek.

Pesty László dokumentumfilm-rendező hangsúlyozta: pont azok az erők, amelyek Európára és az européerségre hivatkoznak, nem veszik figyelembe az européer magatartásformát.   

Hír TV 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!